Formule 1

Ferrari likt haar wonden en Mattia Binotto richt zich op toekomst: "We moeten nu competitiever worden"

Uitgegeven door Bart • 21 november 2022 05:14 • Print artikel

Het is de vraag waar de toekomst van Ferrari-teambaas Mattia Binotto ligt. De Scuderia ontkent een aanstaand vertrek en de tweede plaats van Charles Leclerc kan zijn positie wellicht redden. De Monegask versloeg Sergio Perez in een rechtstreeks duel en dat in een race waarin de strategie van Ferrari werkte. Binotto richtte zich na afloop van de race dan ook al op komend seizoen.

Charles Leclerc


"We hebben het seizoen goed afgesloten met tweede plaatsen in beide kampioenschappen", aldus Binotto voor de camera van Viaplay. "We hebben het zelf afgedwongen en het is verdiend. We zijn nog niet het beste team, hebben nog niet de beste auto en we hebben nog veel uitdagingen voor ons liggen. We zijn het seizoen ijzersterk begonnen en niemand had verwacht dat Ferrari in het begin van het seizoen zo snel zou zijn."

In het vervolg heeft Ferrari de nodige fouten gemaakt, waar Red Bull dankbaar van profiteerde. Binotto: "We hebben nog veel zaken waar we aan moeten werken. We zijn nu competitief, maar winnen is iets anders. We hebben betrouwbaarheidsproblemen gehad en fouten gemaakt met de strategie. Soms hebben we niet de juiste keuzes gemaakt. In de kwalificatie is de auto sterk, maar in de race zijn we nog niet snel genoeg. Daar gaan we aan werken voor 2023."

"Hier in Abu Dhabi hebben we wel goede beslissingen genomen met de strategie. Daar ben ik blij mee. Het team heeft goed gewerkt en de coureurs hebben goed gereden. Nu moeten we competitiever worden en goed kijken naar onze zwakke punten. Dat is iets voor 2023."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS