Formule 1

Ferrari komt in Turkije met motorupdate in strijd tegen McLaren; 10 tot 15 pk meer vermogen

Uitgegeven door Bart • 21 september 2021 03:26 • Print artikel

Ferrari stelde voor de eigen fans in Monza niet teleur met een vierde en een zesde plaats. Charles Leclerc en Carlos Sainz presteerden daarmee boven verwachting, aangezien de Ferrari-motor niet over de krachtigste motor van de grid beschikt. Het Italiaanse circuit vraagt juist veel power en daarom was de Scuderia niet ontevreden, wel over het feit dat concurrent McLaren een 1-2 naar huis reed.

Charles Leclerc


Voor het raceweekend in Turkije op 8-10 oktober heeft Ferrari nog een motorupdate in het verschiet, zo meldt het Duitse Auto, Motor und Sport. Dat zou een winst moeten opleveren van zo'n 10 tot 15 pk, maar het houdt wel in dat beide coureurs een gridstraf moeten incasseren. Ferrari kiest voor Istanbul Park, omdat inhalen daar niet onmogelijk is.

Teambaas Mattia Binotto was zeer tevreden over de uitslag in Monza. "Het laat zien dat we ons goed kunnen aanpassen aan de voor ons moeilijke omstandigheden. We hebben goed gepresteerd, maar het resultaat is niet geweldig omdat McLaren veel te veel punten heeft gehaald."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS