Formule 1

Ferrari kijkt terug op een eentonige zondag: "Het seizoen is nog erg lang, we zullen blijven vechten..."

Uitgegeven door Peter Vader • 24 maart 2023 10:15

Scuderia Ferrari verlaat Saoedi-Arabië met een buit van 14 punten – zesde plaats voor Carlos Sainz en zevende voor Charles Leclerc – en het besef dat ze nog steeds hard moeten werken om de raceprestaties van de SF-23 te verbeteren. De laatste creatie uit Maranello liet net als in Bahrein zeer verschillende prestaties zien tussen de kwalificatie en de race. Het eerste deel van de race toonde Charles Leclerc als hoofdrolspeler: de Monegask vertrok perfect vanaf de twaalfde plek, was sterk op zachte banden waardoor hij in de eerste ronden super agressief kon zijn, drie startposities won en hem in de juiste modus bracht. In de dertiende ronde was hij al opgerukt naar de zesde plaats achter Carlos Sainz. De Spanjaard had bij de start een positie verloren aan Lance Stroll - na het inhalen van Pierre Gasly, Lewis Hamilton en Esteban Ocon. In de 15e en 16e ronde besloot het team om de enige geplande pitstop te maken met beide coureurs: Sainz schakelde over van medium naar harde banden, Leclerc van soft naar hard en door de twee zeer snelle pitstops konden beiden Lance Stroll inhalen om daarmee naar de vierde en vijfde plaats op te rukken. Er gebeurde niets vanaf de herstart tot aan de zwart-wit geblokte finishvlag en de race van Sainz en Leclerc was eentonig en zelfs een beetje frustrerend: in feite reden de twee Ferrari-coureurs in een constant tempo, waardoor ze contact konden houden maar niet de aanval konden openen op Fernando Alonso, George Russel en Lewis Hamilton. Het moet dus beter, de volgende afspraak om zich hiervoor te revancheren is over twee weken in Australië, op het circuit van Albert Park.

scuderia-ferrari-saudi-arabian-gp-2023

Nr55 Carlos Sainz: “Het was een moeilijke zondag omdat we met het oog op de race, kijkend naar de weekendsessies, een beter tempo verwachtten. We hebben werk te doen en we weten dat de auto op dit moment niet is waar we hem zouden willen hebben. We zullen zeker blijven pushen en ik ben ervan overtuigd dat we de situatie kunnen verbeteren.

Nr16 Charles Leclerc: “Ik denk dat je vandaag niet veel beter kunt worden. De eerste stint op de zachte banden was redelijk goed en ik kon pushen en wat posities heroveren, maar direct na het wisselen naar de harde banden kwam de Safety Car de baan op en helaas hielp deze situatie ons niet. Ons tempo op de hardere compound was niet zo goed als we hadden verwacht en dus werd de rest van de race doorgebracht in een treintje waarin ik mezelf achter Carlos bevond.
We hebben wat werk te doen op het gebied van racetempo en we zullen ons best doen om sterker terug te komen in Australië.

Teambaas Frédéric Vasseur: “Al met al kunnen we niet tevreden zijn met het resultaat van vandaag. We hadden niet het tempo dat we hadden verwacht, zeker niet met de harde banden. We zagen ook een groot verschil in het niveau van onze prestaties tussen de kwalificatie en de race. Er waren echter ook enkele positieve aspecten vandaag, te beginnen met het tempo van Charles op de Softs, dat goed genoeg was om zes posities goed te maken in de eerste stint. Het tempo van Carlos op de Mediums was ook goed, net als zijn strategie in de race, wat resulteerde in twee snelle pitstops uitgevoerd door de perfect acterende monteurs. Het seizoen is nog erg lang: we zullen blijven vechten om ons pakket te maximaliseren en de SF-23 verder te ontwikkelen met het oog op de volgende races.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS