Formule 1

"Ferrari kan Red Bull niet tegenhouden om Honda-motor over te nemen"

Uitgegeven door Bart • 27 oktober 2020 06:19 • Print artikel

Alle grote belanghebbenden in de Formule 1 praten over de toekomst van de sport en de motorontwikkeling vanaf 2022. Red Bull wil graag de Honda-motor overnemen, maar volgens Helmut Marko kan dat alleen werken als de motorontwikkeling bevroren wordt. De uitkomst van de gesprekken kan gevolgen hebben voor de toekomst van het team van Max Verstappen, dat wel de steun krijgt van Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Toto Wolff


Volgens Wolff kan Ferrari alleen de plannen van Red Bull niet tegenhouden, aangezien er een meerderheid van de stemmen voor nodig is. "Het idee van Red Bull past niet bij ons DNA, omdat we eigenlijk onze eigen prestatie willen blijven doorontwikkelen", aldus Wolff in Kronen Zeitung. "Maar we willen Red Bull en Honda zo goed mogelijk ondersteunen."

Helmut Marko zei in Portugal dat Red Bull inzet op de optie om de Honda-motor over te nemen. "Maar alleen als het financieel haalbaar is. Dat betekent dat de motor vanaf 2022 bevroren moet worden."

Wolff heeft daar geen problemen mee, ook als dat betekent dat de nieuwe motorregels die eigenlijk in 2026 in zouden gaan naar 2023 of 2024 worden gehaald. "Technisch gezien kan Red Bull dit voor elkaar krijgen. We willen bewerkstelligen wat het beste voor de sport is en daarom willen we de Honda-motoren in de Formule 1 houden. Ferrari alleen kan dat niet tegenhouden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS