Formule 1

Ferrari heeft geen spijt van niet contracteren Lewis Hamilton: "Fantastisch Leclerc kan Hamilton uitdagen"

Uitgegeven door Bart • 15 januari 2021 11:45 • Print artikel

Het contrast kan haast niet groter tussen Ferrari en Lewis Hamilton. Waar de Scuderia het slechte seizoen in 40 jaar achter de rug heeft, vierde de 36-jarige Brit zijn zevende wereldtitel. Toch hebben beide partijen gesprekken met elkaar gevoerd om de succesvolste coureur te koppelen aan de meest succesvolle renstal. Teambaas Mattia Binotto heeft er geen spijt van dat hij Hamilton niet heeft kunnen contracteren.

Leclerc Sainz Binotto


"We hebben daar geen spijt van, omdat we zelf onze keuzen hebben gemaakt", aldus Binotto in een interview met het Britse Sky Sports F1. "Op het moment dat we onze beslissingen moeten nemen, kijken we naar wat op dat moment het beste voor Ferrari is. We hebben met Charles een fantastische coureur waar we veel in geïnvesteerd hebben."

"Charles heeft ontzettend veel talent", vervolgt Binotto. "Als hij de juiste auto heeft, ben ik ervan overtuigd dat hij Lewis Hamilton kan uitdagen. We hebben onze keuzes gemaakt en samen met Carlos vormen we een erg sterk team. Daar zullen we zeker geen spijt van krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS