Formule 1

"Ferrari had vorig jaar 68 pk meer dan Mercedes"

Uitgegeven door Bart • 30 juli 2020 18:37 • Print artikel

Toto Wolff gaf vorige week al aan dat de kracht van de Ferrari-motor in het seizoen 2019 de aanleiding was tot de sterke Mercedes van dit jaar. Terwijl de Zilverpijlen halverwege het seizoen een enorme voorsprong hadden opgebouwd, ging de focus volledig naar de auto en motor van dit jaar. En ook in het nog prille seizoen 2020 is Mercedes weer heer en meester.

Toto Wolff

Na een verduidelijking van de technische regels in Amerika zakte Ferrari echter weer terug. Dat heeft zich in 2020 voortgezet. "Ik weet niet wat de zwakke en sterke punten van andere teams zijn, ik kan alleen onze prestaties beoordelen", zegt Wolff tegen het Duitse Auto, Motor und Sport. "Vorig jaar werden we enorm uitgedaagd door de kracht van de Ferrari-motor dat we nieuwe wegen hebben aangeboord om zelf beter te worden."

"De samenwerking tussen Brixworth en Brackley was afgelopen winter enorm goed", meldt Wolff. "Daarnaast is de verhouding downforce tot de luchtweerstand zo goed dat de auto extreem goed in balans is. We hebben in alle soorten bochten veel grip, al zien we nog wat zwakke punten in de langzame bochten."

"Vorig jaar had Ferrari in sommige races wel 50 kilowatt meer. Dat komt neer op 68 pk. Daarom stelden wij onszelf de vraag: hoe kunnen we zo veel power uit de motor halen? Je kunt ze alleen uit interne verbrandingsmotor halen. De overige gebieden zijn gelimiteerd. We hebben iedere steen omgedraaid om zo veel mogelijk vooruitgang te boeken. Niet een beetje, we hadden veel progressie nodig."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS