Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Ferrari gaat voor haar nieuwe GT3-auto samenwerken met Oreca: "De vervulling van een droom!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 november 2021 10:01 • Print artikel

Oreca gaat de nieuwe Ferrari GT3 voor het seizoen 2023 assembleren. Daarnaast gaat het Franse bedrijf de after-sales leveren voor de auto, die gebaseerd gaat worden op de Ferrari 296 GTB. De auto wordt ontworpen door het Ferrari-team onder leiding van Ferdinando Cannizzo, die het hoofd is van de ontwerp- en ontwikkelingsafdeling voor GT-racewagens. De auto gaat vervolgens in het Franse Signes, in de buurt van het Circuit van Paul Ricard, geassembleerd worden. Het testprogramma start begin 2022, waardoor de huidige Ferrari 488 GTE Evo een waardige opvolger moet krijgen.

Ferrari en Oreca

Belangrijk vertrekpunt
“De overeenkomst met Oreca is een belangrijk vertrekpunt voor het nieuwe GT3-project”, aldus Antonello Coletta, het hoofd van Ferrari Attivita Sportive. “We hebben erg ambitieuze doelen, omdat de auto de erfenis van de 488 gaat krijgen. Dat is tenslotte het meest succesvolle model in de geschiedenis van het steigerende paard geweest. We kunnen rekenen op de competentie en voorbereiding van onze ingenieurs en op een partner in de vorm van Oreca, die prestigieuze successen heeft behaald in de endurance-wereld. Daarom kijken we met vertrouwen naar de toekomst."

Trotse opvolger
Oreca vervangt daarmee Michelotto. Het Italiaanse bedrijf was jarenlang de partner voor de GT-projecten van Ferrari. Oreca is dan ook een trotse opvolger. "Oreca is verheugd en vereerd om een samenwerking aan te gaan met een autosportlegende als Ferrari", aldus Oreca-president Hugues de Chaunac. “Ik ben het hoofd van Ferrari GT’s sportieve activiteiten - Antonello Coletta en zijn team - enorm dankbaar voor het vertrouwen dat ze ons schenken. Voor de eerste keer in zijn geschiedenis werkt Oreca samen met Ferrari voor een dergelijk programma, en het is een enorme bron van trots. Het is ook een enorme verantwoordelijkheid ten opzichte van Ferrari en zijn klanten, aangezien de constructeur altijd uitmuntendheid heeft geleverd in zijn raceauto's en we moeten die lijn onberispelijk volgen. Het is een spannende uitdaging die alle technische teams van Oreca Technologie die bij het programma betrokken zijn, zal motiveren en stimuleren.”

Uitstekende projecten realiseren
“We zijn van plan om de breedte van onze ervaring, expertise en 'racing spirit' ten dienste te stellen van deze nieuwe generatie auto's. Zo nauw samenwerken met Ferrari is, ook op persoonlijk vlak, de vervulling van een droom en de realisatie voor Oreca van een lange termijndoelstelling om een wereldwijde benchmark te worden in de bouw van raceauto’s en de bijbehorende klantenondersteuning. Ik ben ervan overtuigd dat Oreca en Ferrari aan de vooravond staan van een uitstekende samenwerking en dat we samen uitstekende projecten zullen realiseren."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS