Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari en AF Corse gaan samenwerken in het LMH-programma: "Het is de bekroning van een droom"

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juni 2021 08:00 • Print artikel

Het team zal deelnemen aan het LMH-kampioenschap onder de naam "Ferrari - AF Corse", waarmee het winnende pad wordt voortgezet dat in 2006 in de FIA GT was ingezet. Met de Ferrari F430 GT2 werd de team-, coureurs- en constructeurstitel al in het debuutseizoen veroverd. De samenwerking tussen Ferrari en AF Corse heeft geleid tot de meeste GT-successen van de afgelopen jaren en alle successen die zijn behaald in het World Endurance Championship (WEC) sinds de oprichting in 2012. Zes team- en coureurstitels voor AF Corse, vijf constructeurs voor Ferrari in de LMGTE Pro- en LMGTE Am-klassen, versterkt door drie overwinningen tijdens de 24 uur van Le Mans.

Ferrari_GT_icm_AF_Corse

Betrouwbare partner
Antonello Coletta, Head of Ferrari Sport Activities GT: "De aankondiging van vandaag is een belangrijke stap op weg naar het debuut van onze LMH in het World Endurance Championship. We zijn blij om ook voor dit project een betrouwbare partner als AF Corse aan onze zijde te hebben. De relatie tussen Ferrari en AF Corse is al enige tijd erg sterk, zoals te zien is in het FIA WEC, waarin onze officiële 488 GTE's samen met het team uit Piacenza worden beheerd. We hopen samen een reis vol voldoening voort te zetten, net zoals de jaren van sportieve samenwerking die we tot nu toe hebben beleefd ”.

Een droom en erkenning
Amato Ferrari, AF Corse-teameigenaar: “We zijn trots op deze aankondiging, het is de bekroning van een droom en erkenning voor de grote inzet die door de jaren heen door ons is aangegaan. Die met Ferrari is een winnende samenwerking, die begon in 2006 en ik ben erg blij dat ik deze kan voortzetten in het LMH-project. We zijn meteen met veel enthousiasme aan de slag gegaan om ons te organiseren en ons niveau verder te verhogen om klaar te zijn voor deze nieuwe uitdaging”.

Ferrari_and_AF_Corse_together_LMHBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS