Formule 1

Ferrari bood Ayrton Senna een contract aan voor 1995, maar kon niet aan alle eisen voldoen: "Hij wist niet van opgeven"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 december 2021 09:14

Jean Todt heeft onthuld dat Ferrari Ayrton Senna een contract had aangeboden voor het seizoen 1995. De toenmalige teambaas zegt echter dat de Scuderia niet aan de eisen van de drievoudig wereldkampioen kon voldoen.

Ayrton Senna


“Een paar weken na mijn komst bij Ferrari, ontmoette ik Ayrton Senna tijdens het weekend in Monza, in een hotel aan het Comomeer, waar we op dat moment verbleven”, vertelde Todt tegen beIN Sports. “Ik stelde voor om er in 1995 samen voor te gaan, maar hij wilde al voor 1994 bij ons instappen. We hadden al twee coureurs onder contract, Jean Alesi en Gerhard Berger, dus konden wij geen gehoor geven aan zijn vraag. Toen vroeg Ayrton mij waarom, waarop ik hem de situatie uitlegde.”

De Braziliaan accepteerde geen ‘nee’ en wilde zijn eisen erdoor drukken. Todt daarentegen stond erop om het bestaande contract te eerbiedigen. “Hij wist niet van opgeven, zei dat contracten in de Formule 1 niet telden”, vervolgt de oud Ferrari-teambaas. “Maar ik zei hem dat ze gerespecteerd moesten worden. We boden hem een contract aan voor 1995, we weten wat er daarna gebeurd is.”

De legendarische coureur koos vervolgens voor het team van Williams, maar reed slechts twee races voor het team. De Braziliaan kwam tragisch om het leven tijdens de derde race van het seizoen in Imola.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS