Formule 1

Ferrari baalt! SF1000 blijft ver achter bij de W11 en de RB16: "We kunnen niet toveren"

Uitgegeven door Bart • 7 juli 2020 10:10 • Print artikel

Scuderia Ferrari kende een zwaar tegenvallende kwalificatie in Oostenrijk en waarvoor gevreesd werd, kwam uit. De SF1000 blijft ver achter bij de concurrenten van Mercedes van Hamilton en Bottas en de Red Bull van Max Verstappen en Alex Albon. Charles Leclerc en Sebastian Vettel moeten in de kwalificatie strijden tegen teams als Racing Point, McLaren en Renault. Teambaas Mattia Binotto geeft aan dat Ferrari op de rechte stukken veel te kort komt. In Oostenrijk wel zeven tienden van een seconde.

Charles Leclerc


"Na zo'n verloop van de kwalificatie was het resultaat beter dan we konden verwachten", zegt Binotto op de website van Ferrari over de tweede plaats van Charles Leclerc. "Charles reed fantastisch, hij vocht vanaf de eerste ronde als een leeuw en heeft alles uit zijn mogelijkheden gehaald."

"Deze tweede plaats komt volledig op zijn conto. Gelukkig kwam Sebastian ook nog in de punten, maar hij had het lastiger dan zijn teamgenoot met de balans van de auto. We zullen moeten uitzoeken waar dat aan ligt."

"We hebben 19 punten verzameld en dat is altijd belangrijk, maar dat neemt niet weg dat we op basis van prestatie ver achter liggen", beaamt Binotto. "We liggen verder achter dan we verwacht hadden. Natuurlijk werken we hard om met updates te komen, maar we kunnen niet toveren. Een update zal de hiërarchie niet drastisch veranderen. Maar als we een paar tienden kunnen vinden, kan dat op de startgrid al een groot verschil maken."

In het middenveld zat alles extreem dicht op elkaar. In Oostenrijk kwamen Leclerc en Vettel echter niet verder dan de zevende en elfde startpositie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS