Formule 1

Ferrari F1-teambaas Binotto: “Kimi is een van de weinige mensen in de paddock die ik als vriend beschouw"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 januari 2022 13:55

Scuderia Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft verteld dat hij Kimi Raikkonen tot een van zijn vrienden rekent, en in de wereld van de Formule 1 tot een van zijn beste vrienden. De twee kennen elkaar uit hun tijd bij Ferrari waar ze beide succes boekte.

Mattia Binotto Ferrari

Hoewel Binotto niet de touwtjes in handen had toen de Fin tussen 2007 en 2009, en tussen 2014 en 2018 uitkwam bij de Scuderia werkten de twee wel veel samen. Binotto en Raikkonen werkten ook nauw samen in het kampioenschap seizoen van de Fin.

De twee werden herenigd in 2014 toen de Fin de overstap maakte van Lotus naar Ferrari. Tegen Speedweek vertelde de Italiaan dat hij door de jaren heen veel waardering heeft ontwikkeld voor de oud-wereldkampioen. "Ik ken Kimi nu al heel lang, ik denk al meer dan 14 jaar. Hij is altijd een fantastische en zeer snelle coureur geweest. En ik denk dat hij vandaag de dag nog steeds snel is, maar daarnaast is hij ook een geweldige kerel."

Raikkonen verliet afgelopen december de Formule 1 na 19 seizoen te hebben gereden. “Kimi is een van de weinige mensen in de paddock die ik als vriend beschouw. Hij is erg respectvol, ook al zegt hij niet veel.”

“Uit zijn gedrag blijkt dat hij een geweldig persoon is. Daarom zal de hele paddock hem gaan missen, niet alleen omdat hij een goede coureur is, maar ook omdat hij een geweldige kerel is”, zo sloot de Italiaan af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS