Formule 1

Ferrari F1: "We zullen de huidige auto niet geweldig veel ontwikkelen, omdat..."

Uitgegeven door Bart • 9 april 2021 04:05

Ferrari is ervan overtuigd dat de SF21 beter presteert dan de auto van 2020, maar hoe de verhoudingen precies liggen, kan teambaas Mattia Binotto nog niet inschatten. Daarvoor heeft de Italiaanse renstal nog een aantal races nodig. "Het gat naar de topteams is nog steeds aanwezig en vooral in de race is het nog best wel groot", aldus Binotto in een reactie aan Racer. "We hebben nog een lange weg te gaan naar het podium."

Carlos Sainz


"Hoe de krachtsverhoudingen liggen, verschilt van baan tot baan", vervolgt Binotto die realistisch blijft. "We zullen de huidige auto niet geweldig veel ontwikkelen, omdat we ons in Maranello grotendeels focussen op 2022."

"De coureurs leren de auto steeds beter kennen en we weten steeds nauwkeuriger waar de grenzen van de auto liggen. Die proberen we natuurlijk steeds verder op te rekken. De komende drie of vier races geven een eerste indicatie wat de potentie van deze auto is. Natuurlijk is dat in vergelijking tot de andere auto's. We moeten nog even geduld hebben om echt een oordeel te kunnen vellen."

Binotto kan niet één aspect aanwijzen waarop de Ferrari te kort komt. "Het is een beetje in alle gebieden. We verliezen het nog steeds op de motor, maar dat is al een stuk minder dan vorig jaar. Hopelijk hebben we volgend jaar, met de intrede van de nieuwe motor, weer de beschikking over een topmotor. Het gaat om het complete pakket, maar de verschillen worden kleiner en kleiner."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS