Formule 1

Ferrari wil terugslaan na drama in Canada: "Boost van overwinning in Le Mans"

Uitgegeven door Bart • 20 juni 2024 06:01

Ferrari zat er in Canada totaal niet goed bij en wil in Barcelona terugslaan. Het is bovendien de thuisrace van Carlos Sainz en dus moet er weer gepresteerd worden. Teambaas Frederic Vasseur is ervan overtuigd dat Scuderia Ferrari met Charles Leclerc en Sainz de draad van voor Montreal weer kan oppakken.

Frederic Vasseur


"We zouden in Spanje weer competitief moeten zijn", zegt Vasseur in zijn preview op de website van Ferrari. "We moeten dezelfde performance laten zien als voor de Canadese Grand Prix. We hebben een boost gekregen van de tweede overwinning op rij van onze Ferrari Hypercar tijdens de 24 uur van Le Mans."

"We hebben waardevolle lessen geleerd tijdens het weekend in Montreal en we moeten door. We moeten rustig blijven en op onszelf blijven focussen. Barcelona is altijd een goede test voor de auto's geweest en we verwachten dat we onze oude vorm weer op kunnen pakken."

Vasseur wijst naar de spannende kwalificaties. "Het zit allemaal binnen een paar honderdsten van een seconde, dus het is van groot belang dat we alles correct uitvoeren. Het komt aan op de details. Als alles klopt, komen de resultaten. Het is de thuisrace van Carlos en die extra steun van de fans zal hem een boost geven. Het wordt een interessant weekend en we rekenen op veel punten." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS