Formule 1

Ferrari F1-chef vond racetempo geweldig: "Drie keer een Red Bull ingehaald, wat niet zo vaak gebeurt"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 november 2023 06:03

LAS VEGAS - Charles Leclerc was de hoofdrolspeler in een onverwacht boeiende race in gok- en feeststad Las Vegas. Een race die hij zelfs had kunnen winnen als de safety car niet in de baan was verschenen. Bovendien kreeg hij de harde band gemonteerd door de Scuderia, waarmee de Monegask moeite had om naar behoren te functioneren. Na een blok waardoor Perez de tweede plaats kon pakken, gaf Charles Leclerc nooit op en in de laatste ronde wist hij een onverwachte inhaalactie te maken en daarbij de tweede plaats te pakken voor de Red Bull van Sergio Perez.

Ferrari GP Las Vegas 2023

Ferrari-teambaas Fred Vasseur werd geïnterviewd door Sky Sport F1 en analyseerde de spannende race. Daarbij merkte hij iets bijzonders op. Hij verwees naar de laatste overwinning van Ferrari, die in Singapore plaatsvond met Carlos Sainz, mede dankzij uitstekend teamwerk van Charles Leclerc. Op de vraag of de tweede plaats van zondag een grotere emotionele waarde heeft dan de race in Singapore, vooral vanwege het hoge racetempo, antwoordde de Fransman: "Ja, je hebt gelijk! Ik denk dat Singapore een goede race voor ons was, maar vandaag waren we erbij tot de laatste bocht met Charles!”

Vasseur vervolgde: “Ik denk dat Leclerc een uitzonderlijke race heeft gereden, waarbij hij drie keer een Red Bull heeft ingehaald, wat niet zo vaak gebeurt. We zijn als tweede geëindigd, ook al was ons doel de eerste plaats. Maar over het algemeen denk ik dat onze prestatie geweldig was!"

Vasseur gaf ook commentaar op de race van Carlos Sainz, die in bocht 1 een fout maakte, maar wel de zesde plaats wist te bereiken: “Ook Carlos keerde na de fout in de eerste ronde terug naar de zesde plaats. Vandaag was het een goede prestatie, ook al hadden we niet veel geluk met de timing van de safety car."

Frederic_Vasseur F1 FerrariFerrari-teambaas Fred Vasseur tevreden over Vegas-resultaat: "Vandaag waren we erbij tot de laatste bocht!”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS