Formule 1

Ferrari: "Dit is een zeer opwindend moment, waar wij zowel als de Ferrari-fans reikhalzend naar uitkeken”

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juli 2022 07:31 • Print artikel

Ferrari heeft deze week de eerste volledige foto van haar nieuwe LMH-auto onthuld, nadat ze al eerder een teaser vrijgaven. Het gaat om de auto waarmee Ferrari vanaf 2023 gaat strijden om de titel in het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans.

Ferrari LMH

“Dit is een erg opwindend moment, waar zowel de mensen die aan dit project werkten als de Ferrari-fans reikhalzend naar uitkeken”, vertelde Antonello Coletta, hoofd van Ferrari Attività Sportive GT. "Om in staat te zijn om het resultaat van vele maanden van werk, planning en simulaties nu ook aan te kunnen raken, geeft ons nieuwe energie en motivatie. We zijn trots op wat we hebben bereikt en hoewel het maskeren van de LMH tijdens het testen de volumes en styling van de auto verbergt, denk ik dat het onmiskenbaar herkenbaar is als een Ferrari."

Ferrari is inmiddels begonnen om de auto uitgebreid te testen, voordat ze ermee in het FIA WEC debuteert. De tests worden uitgevoerd door de officiële coureurs van Ferrari Competizioni GT.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS