Formule 1

Fernando Alonso ziet incident Hamilton-Verstappen als race incident: "Er was geen gevaar, het was niets"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2021 10:31 • Print artikel

Fernando Alonso heeft zijn eigen mening bij het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Italië. Volgens de Alpine-coureur was de aanvaring tussen Hamilton en Verstappen niet meer dan een race-incident.

Max Verstappen F1

“Ze zijn kampioenen die altijd op de limiet vechten”, aldus Alonso tegenover het Engelse Autosport. “Ik heb net het incident gezien en het lijkt er op dat hun positie in relatie tot de kerbs ongelukkig was.”

Volgens de Spanjaard is het echter niet meer dan een race incident: “De snelheid is laag, zo ongeveer dertig of veertig kilometer per uur, er was geen gevaar, het was niets. Dus ik denk dat het niet veel voorstelde. In Silverstone was het het waarschijnlijk wel, maar dit is gewoon een race incident.”

“Ik denk dat Lewis probeerde wijd te gaan bij de eerste bocht, om Max te dwingen de bocht af te snijden. Max sneed niet af, hij probeerde aan de buitenkant te blijven, maar dan kon hij de tweede bocht aan de binnenkant zitten. Ze deden beiden wat ze moesten doen. Ze waren beiden aan het racen en het was niet anders dan de vijf of zes incidenten die we zagen bij de start.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS