Formule 1

Fernando Alonso zegt dat Lewis Hamilton 'altijd klaagt’

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 augustus 2021 10:00 • Print artikel

BOEDAPEST - Fernando Alonso vindt dat Lewis Hamilton ‘altijd klaagt’ nadat de Brit zijn ongenoegen had geuit over het verdedigen van de Alpine-coureur tijdens de Grand Prix van Hongarije.

Fernando Alonso Alpine F1


In de laatste 15 ronden vocht Alonso zondag op de Hungaroring om de vierde plaats. Hij deed zijn best om die positie te behouden - niet alleen om punten voor zichzelf te scoren, maar ook om Hamilton ervan te weerhouden de leiding te kunnen overnemen van zijn teamgenoot Esteban Ocon.

Hamilton probeerde de tweevoudig wereldkampioen verschillende keren te passeren, waarbij Alonso steeds als winnaar uit de bus kwam toen hij door de bochten twee en drie keihard verdedigde. Hamiltons derde poging, zo'n 10 ronden na de eerste, betaalde zich uit. De Mercedes-coureur kwam op de vierde plaats terecht toen hij in bocht één naar binnen stuurde nadat Alonso te laat remde en de voorwielen van zijn Alpine blokkeerde.

Hij was echter niet blij met Alonso's capriolen en klaagde over de radio. Hamilton vertelde Mercedes dat ‘op deze snelheid Alonso's verdedigen gevaarlijk’ was. Alonso zag geen probleem in zijn rijgedrag tijdens de race "Lewis klaagt altijd", zei Alonso tegen Ziggo Sport. "Ik heb niets gehoord van de FIA, dus ik denk dat het wel goed zit."

Alonso werd door Formule 1-fans verkozen tot Driver of the Day. Hij bracht zijn Alpine als vijfde over de finish, terwijl Ocon Sebastian Vettel van zich afhield en de zege pakte. "Ik wist niet dat het genoeg was om de overwinning voor Esteban te houden. We probeerden gewoon de positie vast te houden, maar uiteindelijk lukte dat niet", zei hij. "Lewis had een geweldig tempo in de laatste paar ronden, het was niet genoeg. Ik denk dat Lewis een klein foutje maakte in de laatste twee bochten, dat is mijn eerlijke mening. Omdat hij zoveel tempo had, kun je met dat tempovoordeel niet acht ronden nodig hebben om te passeren.”

“Een ronde later kon hij Carlos Sainz meteen passeren. Het was niet moeilijk om te passeren, maar het kostte hem vier of vijf ronden om uit te vogelen hoe hij dat moest doen, dat is mijn mening."

"Uiteraard is de overwinning voor het team geweldig. We hadden geluk bij de start, maar we hebben pech gehad bij andere races, dus we schamen ons er echt niet voor dat we geluk gehad hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS