Formule 1

"Fernando Alonso zal geen coronareserve zijn"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2020 16:19 • Print artikel

SILVERSTONE - McLaren heeft de geruchten verworpen dat Fernando Alonso in de rij staat als reservecoureur te midden van de aanhoudende corona-crisis. Het bericht volgt op Racing Points rekrutering van Nico Hülkenberg die dit weekeinde op het laatste moment werd opgeroepen ter vervanging van Sergio Pérez, die positief testte voor het virus.

Andreas Seidl McLaren F1


"Ik denk dat zijn Indy 500 programma nu toch begint", wordt teambaas Andreas Seidl geciteerd door Marca sportkrant.

Inderdaad, de Spanjaard Alonso - die volgend jaar terugkeert bij Renault naar de F1 zal de legendarische Amerikaanse ovalrace deze maand met McLaren rijden. "Je kunt je voorstellen dat het in Amerika nu vrij chaotisch is vanwege de coronasituatie", zei McLaren-baas Zak Brown. "Het kostte wat om alle formaliteiten te vervullen, maar Fernando heeft nu alles wat hij nodig heeft om daar te komen."

Brown zei zelfs dat Alonso de Indy 500 met McLaren in 2021 opnieuw kan rijden, ondanks zijn full-time stoeltje bij Renault. "De races overlappen elkaar niet volgend jaar, dus als we een vrije stoel hebben en Fernando wil het doen, zou ik het helemaal niet erg vinden", zei hij.

Wat betreft McLarens 2020 'coronareserve', zei Seidl dat als McLaren Lando Norris of Carlos Sainz moet vervangen, ze de Mercedes-reserves Esteban Gutierrez of Stoffel Vandoorne zullen gebruiken. Mercedes is vanaf 2021 de motorleverancier van McLaren.

De 2020-kalender staat momenteel op 13 races, maar Brown denkt dat dat aantal zal blijven stijgen. "We hadden hier een ontmoeting met Chase Carey", zei Brown in Silverstone, "en hij heeft er alle vertrouwen in dat er 16 en mogelijk 17 races zullen zijn. Ik denk dat de hele wereld - sponsors, fans, teams - zich moet aanpassen, vooral omdat we geen andere keuze hebben."

Mercedes baas Toto Wolff zegt dat de positieve test van Pérez laat zien dat de coronacrisis 'niet lichtvaardig kan worden genomen"' door de Formule 1-wereld. "Het kan pech zijn geweest, dat Pérez op de verkeerde plaats was op het verkeerde moment", vertelde hij tegen een Oostenrijkse krant. "Aan de andere kant heb ik gehoord dat Checo egoďstisch is geweest en blijkbaar heel wat mensen heeft ontmoet."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS