Formule 1

Fernando Alonso wil Verstappen snel verschalken: "We hebben veel goede starts gehad dit jaar"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 mei 2023 16:49

Fernando Alonso reed tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco een geweldigde ronde. Het leek er eventjes op dat de Spanjaard zijn eerste pole position sinds de Duitse Grand Prix in 2012 zou scoren. Uiteindelijk stak Max Verstappen hier op het allerlaatste moment een stokje voor. De Spanjaard hoopt zijn Nederlandse concurrent morgen uit de dagen voor de Grand Prix-overwinning.

Fernando Alonso

"Ja, ik voel me goed, een pole position betekent natuurlijk veel hier in Monaco, maar het mocht vandaag net niet zo zijn. Max was iets sneller, dat is jammer", vertelt hij net na de kwalificatie. "Op dit circuit is dat ons zwakke punten. Laten we zien wat we morgen kunnen uitrichten. We gaan kijken wat we kunnen doen qua strategie. En we hebben ook weer te maken met het weer. We gaan proberen om te winnen."

"Het is redelijk kort naar de eerste bocht, maar we hebben veel goede starts gehad dit jaar. Max is wat inconsistenter geweest op dat vlak, dus ik hoop dat hij morgen een slechtere start heeft", sluit Alonso af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS