Formule 1

Fernando Alonso vindt stewards niet consistent: "Alleen ik moest mijn positie teruggeven"

Uitgegeven door Bart • 26 oktober 2021 06:44 • Print artikel

Fernando Alonso en zijn team Alpine waren niet te spreken over de stewards tijdens de Grand Prix van Amerika. Waar Carlos Sainz, Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi buiten de baan gingen en hun positie behielden of een positie wonnen, moest Alonso zijn positie teruggeven na een inhaalactie op Giovinazzi. De discussie met de raceleiding was tijdens de race over de boordradio te volgen.

Fernando Alonso


Alonso kon kiezen tussen een tijdstraf van 5 seconden of zijn positie teruggeven aan de Italiaan. De Alpine-coureur koos ervoor zijn positie terug te geven. "Er gebeurde exact hetzelfde als in de eerste ronde", aldus Alonso in een reactie aan RaceFans. "Lando remde Sainz aan de binnenkant uit in bocht 12, Sainz ging buiten de baan en pakte zijn positie weer terug. Dat mocht van de raceleiding. Toen ik Giovinazzi voor de tweede keer inhaalde in bocht 12 lag de fout ineens bij mij en dwong ik hem van de baan. Hij pakte zijn positie buiten de baan terug. Daar had hij mij voor moeten laten."

"Op een bepaalde manier dwing je altijd iemand van de baan als je aan de binnenkant een uitremactie probeert. Je gaat voor de inhaalactie. Degene aan de buitenkant moet besluiten of hij zijn positie opgeeft of vol gas blijft gaat en buiten het circuit terecht komt. "Sainz deed dat, Giovinazzi deed dat en ik deed het, maar ik was de enige die mijn positie moest teruggeven. Kimi deed dat niet en bleef zitten. Voor mij voelde dat als inconsistentie van de stewards. Ik verloor zo'n 10 seconden door mijn positie terug te geven en daardoor zat een finish in de punten er niet meer in."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS