Formule 1

Fernando Alonso tempert de verwachtingen: "Het duurt wel een paar races voordat ik weer op snelheid ben"

Uitgegeven door Bart • 3 maart 2021 06:03 • Print artikel

Fernando Alonso heeft weinig schade opgelopen van zijn fietsongeluk vorige maand in Zwitserland. De 39-jarige Spanjaard kon echter niet zelf aanwezig zijn bij de presentatie van de Alpine F1 A521. De opvolger van het Renault F1 Team legde de tweevoudig wereldkampioen een aantal vragen voor. We hebben de meest interessante voor je uitgezocht.

Fernando Alonso


Wat heb je het meest gemist in de twee jaar dat je uit de Formule 1 weg was?
Fernando Alonso: "Eerlijk gezegd was ik zo druk met andere uitdagingen dat ik niet specifiek één aspect echt gemist heb. Ik ben de F1 uiteraard blijven volgen en voor mijn gevoel hoorde ik er al die tijd nog gewoon bij, ondanks dat ik in een andere klasse reed."

Wat spreekt je het meeste aan deze kans bij Alpine F1 aan?
Alonso: "Dit is een fantastische kans voor mij en het team. In het verleden hebben we zo veel samen gedaan dat we voor altijd aan elkaar verbonden zijn. Dat ik weer met alle mensen in Enstone en Viry mag samenwerken, motiveert mij enorm. Ik heb veel respect voor dit team."


De auto van dit jaar is voornamelijk een update van de auto van 2020. Is dat iets goeds of iets slechts voor jou?
Alonso: "Op dit moment denk ik niet in goed of slecht. Het zijn nu eenmaal de regels en dat wist ik toen ik me bij het team aansloot. In bepaald opzicht waren compleet nieuwe regels wellicht beter geweest, maar aan de andere kant is het mooi om dit jaar te gebruiken om volledig terug te keren in de Formule 1."

Welke doelen heb je gesteld voor je terugkeer bij Alpine F1?
Alonso: "Ik wil nog beter worden als coureur. Ik heb veel geleerd in de twee jaar dat ik niet in de Formule 1 gereden heb. Dat wil gebruiken en toepassen in de Formule 1. Om een voorbeeld te geven heb ik met een andere racefilosofie gereden, heb ik andere technieken geleerd en andere vormen van werkethiek. Resultaten zijn zo moeilijk te voorspellen. Ook omdat het middenveld vorig jaar echt dicht bij elkaar zat."

Heb je een paar races nodig om volledig terug op snelheid te zijn of kun je direct de strijd aangaan?
Alonso: "Ik denk dat iedere coureur drie of vier races nodig heeft om optimaal met een nieuwe auto om te gaan. Misschien duurt dat nog wat langer als je naar een ander team verhuist of als je nieuw bent in de Formule 1. Om honderd procent terug op snelheid te zijn, heb ik wel een paar races nodig, maar dat geldt voor iedereen. Mijn fietsongeluk heeft me iets teruggeworpen in mijn voorbereiding, maar het heeft geen gevolgen voor mijn conditie en fysiek. Ik ben er klaar voor."

Wanneer is het seizoen voor jou geslaagd?
Alonso: "Ik wil alle races zo perfect mogelijk rijden. Dat moeten we op de dagen van de race proberen voor elkaar te krijgen. Resultaten in de Formule 1 hangen van veel factoren af, maar we moeten zo goed mogelijk presteren en iedere kans grijpen die we kunnen grijpen."Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS