Formule 1

Fernando Alonso springt in de bres: "Lewis Hamilton verdient meer krediet voor zijn succes'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 mei 2021 07:13

MONTMELO - Lewis Hamilton mag dan de beste auto op de grid hebben, Fernando Alonso zegt dat hij meer krediet verdient voor het week in week uit behalen van topresultaten. Vorig seizoen kwam Hamilton voor de zesde keer in de laatste zeven jaar in de dubbele cijfers voor race-overwinningen en sloot het seizoen af met 11 zeges.

Fernando Alonso Alpine F1


Daarmee brak hij het record van Michael Schumacher voor de meeste F1-raceoverwinningen ooit en evenaarde hij ook de Duitse reeks van zeven rijderstitels. Ondanks het feit dat hij zes titels in zeven jaar heeft gewonnen, inclusief de verlenging van zijn huidige reeks tot vier jaar, zijn er nog steeds mensen die zich afvragen of het aan Hamilton ligt of aan de auto.

Maar hoewel Alonso toegeeft dat Hamilton in de beste auto op de grid heeft gereden, zegt de Alpine-coureur dat er nog steeds vaardigheid, hard werken en zelfs een beetje geluk nodig is om het succesniveau van Hamilton te bereiken.

"Ja, wat je zegt", vertelde hij aan Marca toen hem gevraagd werd of er 'perfect geluk' voor nodig zou zijn om Hamilton te verslaan. "Het lijkt erop dat hij op een ideaal moment is qua rijden en ook qua integratie met het team, en met hetzelfde geluk, zoals we in Imola hebben gezien."

"Dus je moet beoordelen wat je doet. Heb je de beste auto? Ja. Maar met de beste auto moet je elk weekend presteren. Ook in de regen, op het droge, het weekend dat Red Bull dichterbij is en een ander verder weg is, en dat kan alleen als je op het hoogste niveau rijdt en ik weet niet of alles wat hij doet genoeg gewaardeerd wordt."

"Ik weet dat hij gewaardeerd wordt. Ik geef Lewis op dit moment veel krediet omdat Mercedes niet meer de dominantie heeft van drie of vier jaar geleden, waarin hij wel vrij gemakkelijk won. Nu zitten ze soms heel dicht bij elkaar en hij laat zich daar niet door beïnvloeden."

Dit seizoen moet Hamilton het bij Red Bull week na week opnemen tegen Max Verstappen, waarbij de titelpretendenten zelfs wiel aan wiel gaan. Hamilton heeft twee van de drie grands prix gewonnen en leidt het kampioenschap met acht punten voorsprong op Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS