Formule 1

Fernando Alonso over de ontwikkeling van de Alpine F1-auto voor 2023: "We hebben een beetje van alles nodig"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juli 2022 06:02

Fernando Alonso is van mening dat Alpine hun 2023 Formule 1-auto niet in gevaar moet brengen met het doorontwikkelen van hun huidige A522, aangezien hun middelen beperkt zijn. Alpine heeft dit seizoen goed werk geleverd met hun auto onder de nieuwe reglementen, aangezien de roze en blauwe auto flitsen van pure snelheid heeft laten zien, afhankelijk van het circuit, maar hun betrouwbaarheid was verre van ideaal, vooral met Fernando Alonso aan het stuur, die zich momenteel op de tiende plaats in het rijdersklassement heeft weten te nestelen.

Fernando_Alonso_2022_British_Grand_Prix_Sunday_Parade

Middellange en lange termijn
"Voor ons is het meer een programma voor de middellange en lange termijn, waarbij we proberen net zoveel te verbeteren als zij", onthulde de Spanjaard in een bericht van GrandPrix247. "Dus ik denk dat het voor ons een kwestie is van snel genoeg beginnen met de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar, zodat we dat volgende project niet in gevaar brengen. “De grote teams kunnen de ontwikkeling van hun auto van volgend jaar nu al starten en tegelijkertijd hun auto van dit jaar blijven verbeteren. Voor andere teams is dit een grotere uitdaging", benadrukte hij.

Moeite om te excelleren
Alonso ging verder met het benadrukken van de gebieden waar de Alpine moeite heeft om te excelleren: "Ik denk dat we ons op sommige onderdelen een beetje down voelen. Ik zal zeggen dat langzame bochten niet onze kracht zijn op dit moment. We zagen in Bakoe, met veel lage snelheidsbochten, dat sommige auto's erg sterk waren. AlphaTauri eindigde P5 en Aston Martin was ook erg sterk. Dus op sommige circuits zouden dat soort teams weer tot leven kunnen komen.

Overal een beetje
“We hebben een beetje van alles nodig. Ik denk niet dat we een echt zwak punt in de auto hebben dat we moeten oplossen, maar er zijn overal verbeterpunten", hield de F1-kampioen van 2005 en 2006 vol. Nu het seizoen 2022 halverwege is, staat Alpine vijfde in het constructeurskampioenschap, met 81 punten gelijk aan McLaren, die als vierde is geklasseerd. Hun beste resultaten waren twee vijfde plaatsen tijdens de Britse Grand Prix en de Oostenrijkse Grand Prix, de eerste met dank aan Alonso, de tweede werd gescoord door Esteban Ocon.

Alpine_Fernando_Alonso_actie GP Oostenrijk



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS