Formule 1

Fernando Alonso over complimenten Max Verstappen: "Leuk om te horen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 oktober 2021 07:02 • Print artikel

Fernando Alonso keerde dit jaar terug in de Formule 1 en maakt nu Max Verstappen van dichtbij mee. De Spanjaard vindt het bijzonder hoe de Red Bull-coureur met de druk om gaat.

Red Bull white Edition Max Verstappen

“Hij lijkt beter met de druk om te gaan dan andere mensen”, aldus Alonso tegenover RacingNews365 over Verstappen. “Iedereen van ons is anders, maar het lijkt of het voor hem geen groot ding is. Ieder weekend bekijkt hij het van race-tot-race. Ik denk dat het de juiste aanpak is voor de resterende races.”

De Nederlander liet zelf recent weten dat als hij geen F1-coureur zou zijn, hij de Alpine-coureur zou supporten. Iets wat Alonso wel kan waarderen. “Het mag duidelijk zijn dat ik dat leuk vindt om te horen”, aldus de Spanjaard. “Ik zei ook aan het begin van het kampioenschap, toen we nog zelfs niet begonnen waren in Bahrein, dat de coureurs de laatste twee jaar meer en meer indruk op mij maken, toen ik thuis was en TV keek. George en zijn prestaties met Williams en Max met Red Bull. Dit zijn waarschijnlijk de twee jongens waar ik de TV voor aanzet. En Danny natuurlijk toen hij in de Renault zat en die auto was vorig jaar erg interessant voor mij. Zij geven iets extra en dat was de reden waarom ik de TV aanzette, dus het doet mij goed om dat van Max te horen.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS