Formule 1

Fernando Alonso na test in Barcelona: "Mijn snelheid is nog niet helemaal terug"

Uitgegeven door Bart • 14 oktober 2020 03:18 • Print artikel

Fernando Alonso testte dinsdag op het Circuit de Catalunya in Barcelona in de Renault R.S.20. Het betrof een filmdag van maximaal 100 kilometer om de 39-jarige Spanjaard te laten wennen aan de huidige F1-auto. Alonso keerde zo 20 jaar na zijn eerste test terug op het circuit waar het allemaal begon. "Het was geweldig na een pauze van twee jaar om de snelheid weer te voelen", aldus Alonso in een persbericht van zijn team.

Fernando Alonso


Alonso kon in Barcelona nog niet volle bak gaan. "Het ging met name om het filmen met drones boven de baan en wat actie voor de camera. Maar aan de andere kant kon ik met het team samenwerken en kon ik weer wennen aan de zithouding, het stuur en de pedalen. Dit zijn de eerste stappen richting mijn rentree."

Alonso was verrast door de prestatie van de R.S.20. "De auto doet het de laatste races erg goed. Met als hoogtepunt het podium van afgelopen zondag. Ik reed voor het laatst in 2018 met een Renault-motor en dit voelde een stuk beter dan toen. Dat is heel belangrijk. Mijn snelheid was nog niet helemaal terug, maar voor nu ben ik heel tevreden met hoe het gegaan is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS