Formule 1

Fernando Alonso laat oordeel afhangen van komende twee Grands Prix: “Als we daar sterk zijn, zullen we een goed 2023 hebben”

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 maart 2023 18:01

Fernando Alonso reed tijdens de Grote Prijs van Bahrein naar een knappe derde positie in zijn openingsrace voor Aston Martin. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen gelooft niet dat het beginnersgeluk was. Hij zegt veel vertrouwen te hebben in de volgende twee Grands Prix in Saudi-Arabië en Australië.

Fernando Alonso


Nadat Alonso zich op zaterdag op de vijfde positie kwalificeerde, vertelde hij dat de racepace van de Aston Martin AMR23 nog beter zou zijn dan de snelheid over één ronde. Tijdens de race verschalkte hij Carlos Sainz en kreeg door het uitvallen van Charles Leclerc de derde positie in zijn schoot geworpen.

De voormalig Ferrari-coureur stelt dat de komende twee races hem een beter beeld zouden moeten geven van waar het team van Aston Martin staat: “Laten we eens kijken in Jeddah. Ik ben benieuwd om naar Jeddah en Australië te gaan. Heel verschillende circuits, snelle bochten en heel weinig degradatie”, zo werd hij geciteerd door F1i.com.

"Ik denk dat we in Bahrein sterk waren in dingen die we misschien niet vinden in Jeddah en Australië. Dus als we sterk zijn in de komende twee races, denk ik dat we een heel goed 2023 zullen hebben."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS