Formule 1

Fernando Alonso krijgt vijf seconden tijdstraf en valt terug naar P9

Uitgegeven door Peter Vader • 20 juni 2022 05:03 • Print artikel

Fernando Alonso werd na de race naar de stewards geroepen voor 'weaving' op het rechte stuk, waarvoor hij werd bestraft met een tijdstraf van vijf seconden. Dit betekende dat hij uiteindelijk op de negende plaats eindigde. Alonso zei na afloop in de verklaring van het Alpine-team: “Ik denk dat we dit weekend beter verdienden dan de negende positie, maar het is nog steeds goed voor beide auto's om uiteindelijk punten te scoren.”

Fernando_Alonso grid Canada

“Uiteindelijk verloren we een grote kans om voor een potentieel podium te vechten, omdat ik voelde dat ik het tempo had om dat te doen. Vlak voor onze eerste stop werden we getroffen door een slecht getimede Virtual Safety Car-periode. Ik bevond me op het rechte stuk toen het werd ingezet en miste toen een pitstopmogelijkheid voordat het eindigde", legde hij uit en vervolgde: "Toen hadden we vanaf ronde 20 een motorprobleem, dat we probeerden op te lossen", onthulde de Spanjaard. “We hebben de auto niet uitgeschakeld en de DRS gebruikt om te verdedigen, omdat we veel tijd verloren op de rechte stukken. Dit resultaat is teleurstellend, vooral na de prestatie van gisteren, maar we gaan snel naar Silverstone en proberen onze betrouwbaarheidsproblemen op te lossen en meer punten te scoren", concludeerde hij, zonder het verder over zijn straf te hebben.

Alpine GP Canada front

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS