Formule 1

Fernando Alonso komt er steeds beter in: "Eerste weekend dat ik me echt comfortabel voelde"

Uitgegeven door Bart • 3 mei 2021 06:32 • Print artikel

Fernando Alonso heeft een goede Grand Prix van Portugal achter de rug. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen startte vanaf P13 en wist tijdens de race vijf plaatsen te winnen. Vooral in de slotfase oogde de Alpine-coureur sterk. Teamgenoot Esteban Ocon eindigde op de zevende plaats, een plaats hoger dan Alonso.

Fernando Alonso


In zijn terugblik voor het team zegt Alonso met genoegen terug te kijken op het weekend in Portimão. "De auto presteerde goed en we hebben een grote stap gezet. We konden het gevecht aan met Ferrari en McLaren en dat is een andere strijd dan in Bahrein of Imola. Dit was het eerste weekend waarin ik me echt comfortabel voelde en kon pushen. Goed werk van iedereen binnen het team. Het had nog beter kunnen gaan als we ons beter hadden gekwalificeerd. Daar ligt de sleutel voor Barcelona en Monaca. Ik moet echt werken aan mijn snelheid over één ronde."

Ook Ocon was tevreden met zijn race. "Ik denk dat we het maximale resultaat hebben behaald. Beide auto's in de punten is een goede vooruitgang. Dat we kunnen vechten met Ferrari en McLaren laat zien hoe we ons verbeterd hebben. Het was leuk om inhaalacties te kunnen maken. We willen dit momentum vasthouden en zo veel mogelijk punten blijven scoren. Volgende week wordt het weer een heel ander weekend, maar ik kijk er zeker naar uit."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS