Formule 1

Fernando Alonso kijkt na nieuwe uitvalbeurt uit naar Aston Martin

Uitgegeven door Bart • 21 november 2022 09:25 • Print artikel

Voor Fernando Alonso eindigde het seizoen 2022 met een nieuwe teleurstelling. De Spanjaard haalde opnieuw de finish niet door een technisch mankement. Het was al de zesde DNF voor Alonso, maar zelf sprak hij over negen of tien betrouwbaarheidsproblemen. "Dit was een samenvatting van mijn seizoen", aldus Alonso na afloop van de race.

Fernando Alonso


"Het gebeurde altijd bij mijn auto", zo doelde Alonso op de slechts twee uitvalbeurten voor Alpine-teamgenoot Esteban Ocon. "Ik ben blij om mijn tijd bij Alpine af te sluiten en het avontuur bij Aston Martin aan te gaan. Het is een geweldig project. Ze nemen veel nieuwe mensen aan, investeren veel en bouwen nieuwe faciliteiten. Ik kan niet wachten tot volgend jaar."

Alonso past deze week al zijn stoeltje bij Aston Martin en zal ook in actie komen tijdens de post-season test. De 41-jarige coureur had nog wel advies voor Alpine. "De problemen met de betrouwbaarheid zijn onacceptabel, al moet je wel in ogenschouw nemen dat het altijd bij mijn auto gebeurde. Hopelijk heb ik bij Aston Martin meer geluk."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS