Formule 1

Fernando Alonso kijkt enorm uit naar 2023 met Aston Martin: "Team met grote visie en absolute toewijding om te winnen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 augustus 2022 09:00 • Print artikel

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat Fernando Alonso vanaf 2023 naar het F1-team van Aston Martin vertrekt en dat hij hier Sebastian Vettel zal gaan vervangen. Alonso keert na twee seizoenen het team van Alpine de rug toe en maakt zijn zoveelste switch.

Fernando Alonso

Het nieuws kwam eigenlijk vanuit het niets en ook maar weinig mensen zagen de switch van Alpine naar Aston Martin als een reŽle mogelijkheid. Niets is minder waar en vanaf volgend seizoen zien we de tweevoudig wereldkampioen in het groene monster rijden.

Op de website van Aston Martin spreekt Alonso zich uit: "Dit Aston Martin-team gebruikt duidelijk de energie en toewijding om te winnen en het is daarom een ​​van de meest opwekkende teams in de Formule 1 van vandaag.

"Ik ken Lawrence en Lance al vele jaren. Het is overduidelijk dat ze de ambitie en passie hebben om te slagen in de Formule 1.

"Ik heb gezien hoe het team systematisch geweldige mensen heeft aangetrokken met winnende stambomen, en ik ben me bewust geworden van de enorme toewijding aan nieuwe faciliteiten en middelen op Silverstone.

"Niemand in de Formule 1 toont tegenwoordig een grotere visie en absolute toewijding om te winnen, en dat maakt het een echt opwindende kans voor mij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS