Formule 1

Fernando Alonso heeft veel respect voor Verstappen: "Ik zou niet graag teamgenoot van Max Verstappen willen zijn"

Uitgegeven door Bart • 20 september 2021 10:53 • Print artikel

De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 wordt met de week spannender. Het onderlinge verschil tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton bedraagt slechts vijf punten. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso was ooit teamgenoot van Hamilton bij McLaren, maar als de Spanjaard de keuze wordt voorgelegd of hij nog teamgenoot van Verstappen of Hamilton zou willen zijn, zou hij direct voor Hamilton kiezen.

Max Verstappen


"Op dit moment is Max de enige waar ik het niet graag tegen op wil nemen", aldus Alonso in een interview met RacingNews365. "Ik heb veel respect voor Max. De Red Bull is helemaal op hem afgestemd en Max is volledig vertrouwd met het team. Er zijn maar weinig coureurs die nu bij Red Bull instappen en Max gaan verslaan. Als je Max bij Red Bull weghaalt, zijn er wel coureurs die een kans tegen hem maken."

Alonso heeft een duidelijke favoriet voor de wereldtitel dit jaar. "Ik denk dat Max er op dit moment bovenuit steekt en zie hem als de beste coureur in de paddock. In zijn eerste seizoenen is hij enorm gegroeid. Hij begon al op een hoog niveau, maar veroorzaakte soms wel wat ongelukken. Wellicht was hij soms iets te agressief. Nu is hij volwassen en presteert hij op een zeer hoog niveau. Door zijn natuurlijke snelheid is het voor iedereen moeilijk om hem te verslaan. Ik denk dat Max dit jaar de favoriet voor de titel is en dat de komende jaren zal blijven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS