Formule 1

Fernando Alonso baalt van vroege aanrijdingen: "ik wil hem mijn excuses maken"

Uitgegeven door Bart • 11 oktober 2021 19:04 • Print artikel

Fernando Alonso vertrok zondag in Turkije vanaf de vijfde plaats, maar wist die goede uitgangspositie niet te verzilveren in een mooi resultaat. Na vier bochten was de Spanjaard al twee aanrijdingen verder. In de eerste bocht werd de Alpine-coureur aangetikt door Pierre Gasly. Alonso zakte terug naar achteren en probeerde in de vierde bocht Mick Schumacher in te halen. In de natte omstandigheden mislukte dat en Alonso tikte de Duitser aan. De Spanjaard werd bestraft met een tijdstraf.

Fernando Alonso Pierre Gasly


"Het waren erg lastige omstandigheden en het was erg glad", aldus Alonso na afloop van de race. "Helaas hadden we twee aanrijdingen en dat verpestte onze race. Pierre zat in de eerste bocht in de sandwich en tikte mijn achterkant aan. Daarna raakte ik de auto van Mick en ik wil hem mijn excuses maken. Ik ging voor de inhaalactie, maar het was erg lastig op zo'n natte baan en met veel auto's om je heen."

"Vandaag hebben we veel pech gehad en het is echt jammer dat we onze geweldige startpositie niet hebben kunnen omzetten in een goed resultaat. Als team hebben we één WK-punt gescoord en we zullen ons moeten herpakken voor de volgende race in Austin. Hopelijk hebben we daar meer geluk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS