Formule 1

Fernando Alonso baalt: "Het podium was echt mogelijk geweest"

Uitgegeven door Bart • 22 juni 2022 06:03 • Print artikel

Fernando Alonso vertrok zondag in Canada naast Max Verstappen vanaf de tweede positie. Voor de Spanjaard was het zijn beste kwalificatie in 10 jaar. In de openingsfase verloor de Alpine-coureur echter een aantal plaatsen en werd het in het vervolg niet zijn race. Alonso had pech met pitstops tijdens de virtual safety car en kampte in het vervolg met motorproblemen. Tot slot kwam er ook nog een 5 seconden tijdstraf bij voor weaven op het rechte stuk.

Fernando Alonso


"Dit weekend verdienden we beter dan P9", aldus Alonso op de website van zijn team Alpine. "Het is nog altijd goed dat we met twee auto's in de top 10 zijn geŽindigd, maar uiteindelijk hebben we de kans laten liggen om voor het podium te vechten. Ik had echt het gevoel dat we de snelheid hadden en dat het podium mogelijk was geweest."

Alonso had pech met de virtual safety cars na het uitvallen van Sergio Perez en Mick Schumacher. "Die eerste VSC kwam op een extreem ongelukkig moment. Ik reed net op het rechte stuk en miste de kans op een pitstop. Vanaf ronde 20 hadden we een probleem met de motor, maar we besloten toch om door te rijden en gebruikten de DRS om te verdedigen op het rechte stuk. Na de prestatie in de kwalificatie is het een teleurstellend resultaat. We gaan nu naar Silverstone en hopen de problemen met de betrouwbaarheid snel op te kunnen lossen. Hopelijk scoren we daar meer punten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS