Formule 1

Fernando Alonso:over het succes van Lewis Hamilton: "Jarenlang de beste auto"

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2022 06:02 • Print artikel

Fernando Alonso is niet de grootste fan van Lewis Hamilton. Al vaker heeft de Spanjaard zijn vraagtekens gezet als de Brit de beste coureur aller tijden wordt genoemd. In de ogen van de Alpine-coureur heeft zijn voormalig teamgenoot jarenlang enorm profijt van de ijzersterke Mercedes gehad. Volgens Alonso is het huidige seizoen waarin Mercedes en Hamilton de nodige problemen hebben daar een uitstekend voorbeeld van.

Fernando Alonso Lewis Hamilton


In een interview met BBC Sport stipt Alonso nogmaals aan hoe belangrijk de auto is. "Dit is de Formule 1 en dat is niet altijd de meest eerlijke sport. Meer dan iedere andere sport is dit een teamsport. Dat vergeten we nog wel eens als we succes hebben. Als je blij bent, probeer je dat zo veel mogelijk met het team te delen, maar de headlines gaan altijd over de coureur."

"Ik heb dat zelf meegemaakt toen ik twee wereldtitels pakte", zo herinnert Alonso de kijker aan 2005 en 2006. "Ik versloeg Michael Schumacher. Dat was natuurlijk groot nieuws, maar mijn auto was enorm betrouwbaar en erg snel. Je kunt de auto niet genoeg prijzen, maar de headlines draaien om de coureurs. Datzelfde geldt voor Lewis. Hij heeft meer dan 100 poles behaald en dat is eigenlijk ondenkbaar. Daarvoor moet je jarenlang de beste auto hebben."

Alonso blijft hameren op de kracht van de auto. "Ooit reed ik een geweldige ronde en zag ik mezelf terug op P15. Hoe leg je dat aan de mensen uit? Dat is onmogelijk. Lewis verdient alles wat hij bereikt heeft, maar dit jaar is een goede herinnering hoe belangrijk de auto in zijn succes was."

Hamilton staat na vijf races in de Formule 1 23 punten achter op zijn teamgenoot George Russell, maar volgens Alonso gaat dat nog wel veranderen. "Het verbaast mij niet, want George heeft al vaak laten zien heel snel te zijn. Maar toch denk ik dat Lewis uiteindelijk boven hem zal eindigen in de WK-stand. We hebben pas vijf races gehad. Als het straks allemaal wat lastiger wordt, komt de ervaring en het talent van Lewis bovendrijven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS