Formule 1

Fernando Alonso: 'Terugkeer naar McLaren zou makkelijker zijn geweest'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2021 15:02 • Print artikel

Hij heeft er misschien niet de beste tijd gehad, maar Fernando Alonso denkt dat een terugkeer naar McLaren zijn F1-comeback makkelijker zou hebben gemaakt. De Spanjaard verliet de sport aan het einde van 2018 na vier teleurstellende seizoenen bij het Britse team waarin punten vaak moeilijk te behalen waren.

Fernando Alonso Alpine F1


Na twee jaar weg van de grid, besloot hij terug in 2021 te keren en daarna en te tekenen bij een ander voormalige team van hem, Alpine, voorheen Renault.

Bij Alpine begon hij het seizoen echter niet lekker. Alonso denkt dat dat misschien niet het geval zou zijn geweest als hij opnieuw voor McLaren had getekend, omdat hij dan meer vertrouwd zou zijn geweest met zijn auto.

"Ik denk dat ik aan het begin van het jaar een paar races nodig had om aan alles in de auto te wennen, niet alleen aan de F1 zelf maar ook aan de Alpine," zei Alonso, geciteerd door GP Fans.

"Ik denk dat als ik teruggegaan was naar McLaren ik die aanpassing misschien had kunnen verkorten. Bij Alpine was er iets meer werk aan de winkel."

Fernando Alonso lijkt zijn Alpine-zitje voor het seizoen 2022 te kunnen behouden na een reeks van vijf top-tienresultaten. In de beginfase van het seizoen was Alonso duidelijk de nummer twee achter zijn teamgenoot Esteban Ocon, waardoor de vraag rees of hij soms over zijn hoogtepunt heen was.

Sindsdien is hij echter de sterkste van de twee coureurs en één van de best presterende coureurs in het middenveld. De 39-jarige coureur verklaart zijn trage start doordat hij zich aanvankelijk inhield om geen fouten te maken en vertrouwen op te bouwen.

"Iedereen zei: 'weet je, laten we eens kijken hoe Fernando het doet bij zijn terugkeer in de F1. Zal het gemakkelijk zijn, niet gemakkelijk? Wat denk je over de jonge generatie'? Al dat soort dingen."

"Ik wilde gewoon de races rijden zonder fouten te maken en langzaam het vertrouwen opbouwen. Nu heb ik meer vertrouwen en kennis van de auto en het team en de banden. Ik kan nu racen zonder al te veel te hoeven nadenken. Ik kan gewoon mijn instinct gebruiken, alles komt nu vanzelf en daar ben ik blij om."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS