Formule 1

Fernando Alonso: "Gebrek aan testdagen mag voor mij geen excuus zijn"

Uitgegeven door Bart • 23 april 2021 06:56 • Print artikel

De rookies in de Formule 1 en de coureurs die van team zijn gewisseld hadden het zwaar in Imola. Er is sprake van onwennigheid en daar kwamen de natte omstandigheden bovenop. Dat gold ook voor Fernando Alonso die in het prille seizoen nog geen indruk weet te maken. Door de straf voor Kimi Raikkonen wist de Spanjaard van Alpine wel zijn eerste WK-punt te scoren.

Fernando Alonso


Alonso is nog niet één met zijn Alpine en dat heeft nog tijd nodig. "Ik voelde me in ronde 63 al beter dan in ronde 1 en dat komt door de ervaring die je in zo'n race opdoet", zo zegt Alonso op de officiële website van de Formule 1. "Het was perfect voor me, want nu kon ik de auto in gladde omstandigheden leren kennen. En de overgang van full wets naar intermediates, van intermediates naar slicks, een staande en een rollende start. Dat duurt normaal een race of 5 à 6. Ik heb enorm veel over de auto geleerd."

"Ik heb zeker niet goed gepresteerd", zo gaat de Spanjaard verder. "Ga maar eens tennissen op Roland Garros of Wimbledon met slechts een paar trainingen op die ondergrond in de benen. We hadden slechts drie testdagen in Bahrein, 1,5 dag per coureur en dan moet je aan een WK beginnen. Het is hetzelfde als zonder training naar de Olympische Spelen gaan."

Toch wil Alonso zich daar niet achter verschuilen. "Een gebrek aan testdagen mag voor mij geen excuus zijn. Ik moet de volgende keer gewoon beter voorbereid zijn en probeer iedere race stappen te maken. De races volgen elkaar de komende weken wat sneller op, dus dan hoop ik nog meer aan de auto te wennen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS