Formule 1

Fernando Alonso: "Titels Max Verstappen hebben meer waarde dan die van Lewis Hamilton"

Fernando Alonso hangt meer waarde aan de twee kampioenschappen van Max Verstappen dan aan de zeven titels van Lewis Hamilton. De Spanjaard doelt met name op het feit dat Hamilton, en in mindere mate ook Schumacher, eigenlijk alleen met een teamgenoot af hoefde te rekenen om kampioen te worden. Verstappen werd vorig jaar tot het uiterste gepusht door Hamilton.



"Dit jaar is Max heel dominant en kon hij op een gegeven moment naar de wereldtitel cruisen", zo zegt Alonso in een reactie aan De Telegraaf. "Vorig seizoen was dat anders. Ik vond dat hij uiteindelijk beter presteerde dan Lewis en vind hem daarom een waardig kampioen."

"Ik heb ook veel respect voor Lewis", vervolgt de Spanjaard. "Toch is het anders als je zeven wereldtitels wint, terwijl je alleen met je teamgenoot hebt hoeven vechten. Dan vind ik dat een kampioenschap minder waarde heeft dan wanneer je minder titels hebt, maar wel tegen andere coureurs met gelijkwaardig of zelfs beter materiaal hebt moeten strijden."

Alonso vergelijkt het met zijn eigen wereldtitels. "In 2005 en 2006 had ik een goede start van het jaar en kon ik een voorsprong creëren. Vervolgens hadden anderen misschien een betere auto, maar kon ik dat gat managen. Ik heb nooit hoeven vechten met mijn teamgenoot Giancarlo Fisichella om de titel binnen te halen. Ik heb Max ook niet zien vechten met Sergio Pérez of Alex Albon om races te winnen. Maar Schumacher vocht met name met zijn teamgenoot Rubens Barrichello om vijf keer op rij kampioen te worden en Hamilton met Nico Rosberg en Valtteri Bottas. Dat is toch anders, vind ik."