Formule 1

Felle kritiek op Ferrari: "Duidelijk communicatieprobleem en het team moet verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2020 06:51 • Print artikel

Afgelopen weekend werd duidelijk dat Sebastian Vettel nooit een aanbod van Ferrari heeft gekregen. De Duitser kwam hier openlijk voor uit in de pers en teambaas Mattia Binotto kon dit alleen maar bevestigen. Voormalig F1-coureurs Mark Webber en David Coulthard halen dan ook uit naar de communicatie van de Italianen.

Ferrari F1 Maranello

“Hoe kan een coureur die daar zo lang zit, het dan via de telefoon of een persbericht verteld worden”, zei Webber tegen Channel 4. “De communicatie is erg slecht. Om Ferrari terug te laten keren naar de gloriedagen onder Jean Todt, onder Rory Burn, onder Ross Brawn of onder Michael Schumacher, moet het team verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk en een Engelse invloed en ‘racers-mentaliteit’ hebben. Maranello is fantastisch, het is erg romantisch, maar via die plek gaan ze hun reeks van trofeeën niet opbouwen.”

Waarna David Coulthard doorgaat op de communicatie bij de Scuderia Ferrari. “Ik denk dat daar een duidelijk communicatieprobleem is”, zegt de Schot. “Als ze het niet eens zijn over een gezamenlijk persbericht, hoe kun je dan ooit hand in hand lopen in zo’n relatie. De intimiteit die je in een relatie hebt tussen manager, race engineer, coureur en de passie die je op dit niveau nodig hebt om te winnen, moet bovenaan staan. Ze hebben dat op dit moment duidelijk niet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS