Formule 1

Felle kritiek op Alex Albon: "Max Verstappen staat er in zijn gevecht met Mercedes alleen voor"

Uitgegeven door Bart • 13 juli 2020 10:03 • Print artikel

Alexander Albon had vorige week in de slotfase de racewinst binnen handbereik, maar in de tweede race van het seizoen kreeg hij die kans totaal niet. De top 3 in de race, bestaande uit Lewis Hamilton, Max Verstappen en Valtteri Bottas, was ver uit het zicht. In verschillende media wordt hard uitgehaald naar de teamgenoot van Verstappen.

Alex Albon

"In principe is hij gewoon te langzaam", stelt analist Ralf Schumacher bij Sky Deutschland. "We hebben het over een structureel verschil met Verstappen van een halve seconde. En in de race ligt dat zelfs nog hoger."

Met name in een zware auto met veel brandstof, in het begin van de race, heeft Albon moeite het tempo te volgen. "Als je om de constructeurstitel wilt strijden, en dat wil Red Bull maar wat graag, dan heb je een sterke tweede coureur nodig. Mercedes heeft die wel. Op deze manier gaat Red Bull die wereldtitel bij de constructeurs nooit winnen."

Collega Marc Surer is het met Schumacher eens. "Albon is de nummer twee van het team, maar hij is te langzaam om Verstappen te helpen. In zijn gevecht met Mercedes staat Max Verstappen er alleen voor."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS