Formule 1

Felipe Massa geniet van strijd in F1: "Iedereen wil het gevecht tussen Hamilton en Verstappen zien"

Uitgegeven door Bart • 10 juni 2021 14:47 • Print artikel

Max Verstappen en Lewis Hamilton vielen beiden uit in de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Nederlander door een klapband en de Brit door haperende remmen bij de herstart. En dus blijft de strijd extreem spannend met een onderling verschil van slechts vier punten, nog wel in het voordeel van Max Verstappen.

Lewis Hamilton


"Iedereen wil dit zien, zelfs de fans van Verstappen en Hamilton", aldus de Braziliaan in gesprek met Motorsport.com. "Alle motorsportfans willen dit gevecht zien en dan maakt het niet uit wie er wint. Twee verschillende teams die vechten om de wereldtitel, daar draait het voor de fans om. Dat gebeurde ook in 2007 en 2008 toen Ferrari en McLaren met elkaar in gevecht waren. Zo'n strijd willen de mensen zien. Dit maakt de Formule 1 sensationeel."

Massa nam het in 2008 op tegen Hamilton en verloor met nipt verschil na een spannende ontknoping in de laatste race in Brazilië. Maar op dat moment had de teller van Hamilton al op één wereldtitel kunnen staan. "Hij had in 2007 al wereldkampioen kunnen worden, maar toen maakte hij meerdere fouten. Zo stond hij in China in de gridbak en vocht hij een onnodig hard duel uit met Fernando Alonso."

Massa heeft lovende woorden over voor zowel Hamilton als Verstappen. "Ik zie Lewis nog steeds als de perfecte coureur. Fouten maken hoort erbij. Verstappen is zonder twijfel ook één van de beste op de grid."

De teamgenoten Sergio Perez en Valtteri Bottas blijven nog wat achter, al schreef de Mexicaan wel de Grand Prix van Azerbeidzjan op zijn naam. "Als je teamgenoot bent van één van de beste coureurs, moet je je hoofd koel houden. Je moet goed met de druk om kunnen gaan en dan telt ook de psychologische kant van het verhaal."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS