Formule 1

Felipe Drugovich over zijn debuut in de 24H Le Mans: "Het is een geweldige ervaring geweest"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 juni 2024 16:40

De No. 311 Whelen Cadillac V-Series.R, de regerend IMSA Grand Touring Prototype teamkampioen, reed in de top 10 totdat Pipo Derani de controle over de auto verloor in de Indianapolis Curve en contact maakte met de bandenstapels met nog 5 uur en 24 minuten te gaan. Hij bracht de gehavende auto terug naar de pitstraat, waar het Action Express Racing-team meteen begon te beoordelen wat er nodig was om terug te keren en de race uit te rijden. Derani bleef ongedeerd bij het incident.

Nr. 311 Whelen Cadillac V-Series.R

Het team voltooide de reparaties systematisch en keerde terug naar de baan met nog 3 uur en 14 minuten te gaan. De No. 311 Whelen Cadillac V-Series.R, met Derani, Jack Aitken en 2022 FIA F2-kampioen Felipe Drugovich die zijn Le Mans-debuut maakte, eindigde als 29e algemeen en 15e in de klasse.

Pipo Derani: "Helaas weten we niet of het water was dat over de baan liep van de auto's die voor mij voorbij gingen of brokstukken, maar ik verloor de auto plotseling en had geen tijd om te reageren. Ik had een flinke impact, maar gelukkig is alles goed met me. Het is jammer, want we probeerden ons terug te vechten naar de koppositie. Racen in Le Mans kan soms wreed zijn, je leeft en leert en probeert het de volgende keer beter te doen."

Jack Aitken: "Het was weer een zwaar Le Mans, vergelijkbaar met vorig jaar, met echt moeilijke weersomstandigheden voor iedereen. Iedereen maakte een paar fouten wat betreft de juiste band op het juiste moment. We vochten om aan de leiding te blijven, maar een groot deel van de race reden we wat achteraan. Helaas hadden we vanochtend een ongeluk, maar het lukte wonderbaarlijk om de auto weer aan de praat te krijgen. De crew heeft geweldig werk geleverd en we zijn erin geslaagd om met twee Caddy's te finishen. Bemoedigend, maar uiteindelijk een frustrerende ervaring voor iedereen. Dat is Le Mans, het is zwaar."

Felipe Drugovich: "Het is een geweldige ervaring geweest. We kwamen hier 10 dagen geleden aan en het begon met een festival. Ik heb echt genoten van elke activiteit die we konden doen. De race was vanaf het begin ingewikkeld. We begonnen al op achterstand met de baanpositie, en probeerden vooruit te komen door de regen, maar dat lukte niet. Het ging niet zoals wij wilden, maar van mijn kant ben ik erg blij en ook dankbaar voor Cadillac en alle GM-mensen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS