Formule 1

'Fantastisch als Lando Norris paar deukjes slaat in reputatie Daniel Ricciardo'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2021 12:08 • Print artikel

Oud-F1-wereldkampioen Damon Hill zegt dat Lando Norris dit seizoen een 'fantastische prestatie heeft geleverd als hij een paar deukjes kan slaan" in de reputatie van zijn McLaren-teamgenoot Daniel Ricciardo.

Lando Norris F1 Grand Prix Bahrein


McLarens nieuwe rekruut overtrof Norris in de kwalificatie in Bahrein afgelopen weekeinde, maar de Brit had op de racedag het laatste woord toen hij Ricciardo versloeg door op een indrukwekkende vierde plaats te eindigen in de eerste Grand Prix van het seizoen, drie plaatsen voor zijn Australiër.

Hill denkt dat een ondeugende Norris de nederlaag bij de volgende race in Imola waarschijnlijk zal inwrijven, maar de voormalige Williams-coureur gelooft dat de rivaliteit binnen het team goed zal zijn voor McLaren.

"De volgende keer dat ze naar een meeting of pre-race briefing gaan, zal Lando gewoon zeggen: 'Ja, ik he je in de laatste race verslagen, nietwaar?'" zei Hill op de F1 Nation Podcast.

"Hij heeft dat in de bank, dat is een geweldige start voor die relatie, want er is geen manier dat Ricciardo gaat worden over gelopen door Lando Norris. Het gaat krap worden tussen die twee."

"Als Lando Norris ook maar een paar puntjes van Ricciardo's reputatie kan afhalen, dan heeft hij fantastisch werk verricht, want hij is nieuw in de sport. Ricciardo is niet nieuw in de sport, hij is een zeer ervaren, pittige coureur, met race-overwinningen op zijn palmares, dus hij is zeker geen doetje."

Na de openingswedstrijd in Bahrein was McLaren F1-baas Andreas Seidl uiteraard in zijn nopjes met de dubbele puntenfinish van zijn team. Hij benadrukte dat zijn coureurs hadden voldaan aan het doel om een line-up op te stellen die het maximale uit zijn pakket kan halen.

"Dat is duidelijk het doel van de rijdersbezetting: twee toppers hebben die altijd het maximale uit de auto en uit een raceweekend kunnen halen om veel punten te scoren", aldus Seidl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS