Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

FRECA: Dino Beganovic pakt pole in Paul Ricard, Haverkort start race als vierde

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juni 2022 09:59

Vorig weekend kwamen de heren coureurs uit de Formula Regional European Championship nog in actie door de historische straten van Monaco, dit weekend komen de rijders met F1-ambitie in actie op het circuit van Paul Ricard. Tijdens de kwalificatie voor de eerste race van het weekend noteerde kampioenschapsleider Dino Beganovic de snelste tijd en claimt hiermee zijn derde pole position van het seizoen.

FRECA

De kwalificatie werd gesplitst in twee groepen. De eerste groep was slechts zes minuten op de baan voordat Maceo Capietto op de baan stilstond met een mechanisch probleem. Hierdoor ontstond een full course yellow.

Pietro Delli Guanti was de eerste coureur die een rondetijd op het bord zette nadat de baan was vrijgemaakt. De coureur werd al snel overtroffen door de topcoureurs van het FRECA. Michael Belov van MP Motorsport ging even het snelst voordat zijn rondetijd werd verbeterd door Gabriele Mini. Zijn tijd werd vervolgens overtroffen door Beganovic. Paul Aron schoof op naar de derde plaats toen hij over de streep kwam, hierdoor viel Belov terug naar P4. Later zou Bellov terugvallen naar de zevende positie.

In groep B kwamen de Nederlanders in actie. Kas Haverkort, die vorig weekend een podium scoorde in Monaco zette in groep B de tweede tijd neer, met de tijden uit groep A erbij noteerde hij de vierde tijd overall.

Laurens van Hoepen mag de eerste race van het weekend vanmiddag om 15.15u Nederlandse tijd starten vanaf de veertiende positie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS