Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S nieuwe BMW X7: het meest succesvolle BMW model in de luxeklasse

Uitgegeven door Deni Volkers • 15 november 2022 21:01

Met zijn onnavolgbare combinatie van exclusiviteit, dynamische uitmuntendheid, weelderige ruimte en veelzijdigheid heeft de BMW X7 zich snel ontwikkeld tot het meest succesvolle BMW model in de luxeklasse. De nieuwe BMW X7 is een centrale pijler in het lopende productoffensief aan de meest exclusieve uithoeken van het modellengamma van de premium autofabrikant.

BMW X7

Met zijn onnavolgbare combinatie van exclusiviteit, dynamische uitmuntendheid, weelderige ruimte en veelzijdigheid heeft de BMW X7 zich in korte tijd ontwikkeld tot het meest succesvolle BMW model in de luxeklasse. En nu is het unieke karakterprofiel van de grootste Sports Activity Vehicle (SAV) van het merk aanzienlijk aangescherpt dankzij uitgebreide design verfijningen. Met name een visueel impactvolle voorkant, plus een nieuw look M Sport pakket, lichtmetalen velgen tot 23 inch (een af-fabriek primeur voor BMW) en het laatste generatie iDrive controle/bediening systeem inclusief BMW Curved Display en BMW Operating System 8. De nieuwe BMW X7 wordt ook geleverd met een verder uitgebreide standaarduitrusting, extra rijhulpsystemen en de nieuwste 48V mild hybrid technologie voor de drie aangeboden motorvarianten.

De nieuwe BMW X7 is een centrale pijler in het lopende productoffensief in de meest exclusieve uithoeken van het modellengamma van de premium autofabrikant. De nieuwe X7 wordt geproduceerd in de BMW Group Plant Spartanburg, het competentiecentrum voor BMW X modellen in de Amerikaanse staat South Carolina. De wereldwijde marktintroductie van de nieuwe BMW X7 begint in augustus 2022.

BMw X7

Exterieurdesign: exclusieve looks, vooruitstrevende stijl

Gevoed door zijn zeer veelzijdige vaardigheden overtuigt het grootste BMW X model met zowel elegantie op de weg als off-road capaciteiten. Uitgebreide designmodificaties accentueren vooral de visuele exclusiviteit van het grootste BMW X model nog levendiger. Het design onderstreept immers duidelijker dan ooit de status van de nieuwe BMW X7 als een van de paradepaardjes van het merk. Het nieuw gestructureerde front neemt kenmerkende BMW designelementen zoals de dubbele koplampen en het BMW nierrooster over. In hun nieuw geïnterpreteerde vorm benadrukken deze kenmerken de rechte houding van de auto en versterken ze zijn aanwezigheid op de weg.

Gesplitste koplampen maken hun debuut in de nieuwe BMW X7. De horizontale, hoger in de voorzijde geplaatste LED-lichtelementen herbergen het positielicht, de dagrijlichten en de richtingaanwijzers. De daaronder geplaatste LED-units voor het dim- en grootlicht geven met hun donkere behuizing en diep in de voorschort ingewerkte positie de indruk dat ze naar de achtergrond verdwijnen en alleen bij activering op de voorgrond treden. De nieuwe adaptieve matrix-LED-koplampen met niet-verblindend grootlicht en adaptieve lichtverdeling bieden nu ook de functionaliteit van mistlampen vóór met hun automatische slechtweerverlichting.

Discrete cascadeverlichting voor de twee BMW niergrille-elementen geeft de voorkant van de nieuwe BMW X7 een rijkelijk extravagant gevoel, zowel bij stilstand als onderweg. De "Iconic Glow" BMW nierengrille is standaard in de BMW X7 M60i xDrive (verbruik gecombineerd: 13,3 - 12,2 l/100 km [21,2 - 23,2 mpg imp]; CO2-uitstoot: 303 - 278 g/km in de WLTP-cyclus; cijfers in de NEDC-cyclus: -) en zal als optie worden aangeboden voor de andere modelvarianten.

Aan de achterzijde wordt de progressieve stijl van de extreem slanke lichtunits, die nu driedimensionaal gebeeldhouwd zijn, geaccentueerd. De elegante chromen balk die de achterlichtunits van de nieuwe BMW X7 verbindt, is gevat in een prachtige glazen afdekking.

Het optionele, nieuw ontworpen M Sport pakket zet de dynamische rijeigenschappen van de BMW X7 nog meer in de verf. En M-specifieke designkenmerken voor het exterieur en het interieur benadrukken ook duidelijk de prestatiekenmerken van de BMW X7 M60i xDrive. De M Marina Bay Blue metallic lak kan exclusief voor het BMW M model worden besteld. Een andere nieuwe toevoeging aan het gamma exterieurkleuren is Sparkling Copper Grey metallic. De nieuwe BMW X7 is standaard uitgerust met 20-inch lichtmetalen velgen. Het topmodel en auto's met het M Sport-pakket zijn voorzien van 21-inch M lichtmetalen velgen. De optionele 23" lichtmetalen velgen zijn voor het eerst af fabriek leverbaar voor een BMW model.

BMW X7

Luxueuze ruimte, uitgebreide standaarduitrusting

Het royale ruimtegevoel aan boord van de nieuwe BMW X7 komt tot uiting op drie zitrijen. De tweede rij biedt standaard plaats aan drie passagiers en optioneel aan twee bijzonder comfortabele afzonderlijke zetels. Verwarmde comfortzetels zijn standaard voorzien voor de bestuurder en voorpassagier. Op de Europese markten is BMW Individual Merino uitgebreid leder standaard. Op andere markten omvat de standaarduitrusting stoeloppervlakken in de nieuwe Sensafin bekleding (niet beschikbaar in Europa). Dit hoogwaardige, veganistische oppervlaktemateriaal met lederachtige eigenschappen heeft exclusieve driedimensionale quilting en oppervlakteperforatie.

Het nieuw ontworpen instrumentenpaneel - met zijn slanke ventilatieopeningen en een standaard in het onderste gedeelte geïntegreerde lichtbalk - en het BMW Curved Display geven de cockpit een moderne stijl die wordt gevormd door de voortschrijdende digitalisering. De innovatieve lichtbalk vult de eveneens standaard aanwezige omgevingsverlichting aan. De effectieve achtergrondverlichting - met behulp van LED-units en een grafiek met "X7" belettering (of het M logo in de nieuwe BMW X7 M60i xDrive) - is een integraal onderdeel van de situatiegebonden lichteffecten en versterkt de aura van exclusiviteit in het interieur. Ook de versnellingspook krijgt een nieuw en geavanceerd design.

De verder uitgebreide standaarduitrusting van de nieuwe BMW X7 gaat tot het uiterste om het comfort van de inzittenden te verhogen en hun welzijn te maximaliseren. Naast de automatische klimaatregeling met vier zones, het glazen panoramadak en het hifisysteem omvat het nu ook de comfortzetels voor de bestuurder en de voorpassagier, een lederen Sportstuur met schakelpaddles en een nieuwe lade voor het draadloos opladen van compatibele mobiele telefoons. Hoogtepunten op de optielijst zijn het Sky Lounge panoramisch glazen schuifdak (verlicht door LED-units), het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System en het nieuw ontworpen Travel & Comfort System. Actieve stoelventilatie en een massagefunctie worden ook aangeboden voor de bestuurder en voorpassagier. Als het nieuwe Comfort Package wordt gekozen, kunnen de stoelen op de tweede en derde rij ook worden verwarmd, net als het stuurwiel en de armsteunen voor de bestuurder en voorpassagier.

BMW X7

Nieuw ontwikkelde motoren met de nieuwste 48V mild hybridetechnologie

Het motorenaanbod wordt aangevoerd door een nieuwe 4,4-liter benzine-V8 voor de BMW X7 M60i xDrive, die is afgeleid van de motoren die de high-performance auto's van BMW M GmbH aandrijven. M TwinPower Turbo technologie en een cross-bank uitlaatspruitstuk geven de 390 kW/530 pk sterke eenheid met een maximumkoppel van 750 Nm (553 lb-ft) een indrukwekkend betrouwbare vermogensontwikkeling.

Een zescilinder lijnmotor van de laatste generatie debuteert in de BMW X7 xDrive40i (gecombineerd brandstofverbruik: 10,5 - 9,2 l/100 km [26,9 - 30,7 mpg imp]; CO2-uitstoot: 240 - 210 g/km in de WLTP-cyclus; cijfers in de NEDC-cyclus: -). Hij beschikt over een schat aan innovaties voor het verbrandingsproces, de gasuitwisseling, de klepregeling, de injectie en het ontstekingssysteem die zowel de prestaties als de efficiëntie verbeteren. Het vermogen van de nieuwe motor is 35 kW/47 pk hoger dan dat van zijn voorganger, namelijk 280 kW/380 pk, terwijl het maximumkoppel met 70 Nm (52 lb-ft) stijgt tot 520 Nm (383 lb-ft) - en kan worden opgevoerd tot maar liefst 540 Nm (398 lb-ft) met behulp van het mild hybridesysteem.

Gedetailleerde upgrades van de zescilinder-in-lijn dieselmotor in de nieuwe BMW X7 xDrive40d hebben ook geleid tot verbeteringen op het gebied van brandstofverbruik en emissies (gecombineerd brandstofverbruik: 8,7 - 7,6 l/100 km [32,5 - 37,2 mpg imp]; CO2-uitstoot: 230 - 200 g/km in de WLTP-cyclus; cijfers in de NEDC-cyclus: -). Het maximale vermogen van de totale aandrijving bedraagt 259 kW/352 pk. Het nominale koppel van de dieselmotor bedraagt 700 Nm (516 lb-ft), dat kan worden verhoogd tot maar liefst 720 Nm (531 lb-ft) met de inzet van het mild hybride systeem.

Het belangrijkste gemeenschappelijke kenmerk van de drie motoren is de integratie van de nieuwe generatie 48V mild hybridetechnologie. In zijn nieuwste vorm bestaat deze vorm van elektrificatie uit een op de krukas gemonteerde startgenerator die geïntegreerd is in de transmissie en zorgt voor een extra vermogen van 9 kW/12 pk en een extra koppel van 200 Nm (147 lb-ft). Alle motoren werken samen met een achttraps Steptronic Sport-transmissie met schakelpaddles aan het stuur en een Sprint-functie. Het motorvermogen wordt via het intelligente vierwielaandrijvingssysteem BMW xDrive naar de weg - of desgewenst naar onverhard terrein - geleid.

BMW X7

Geavanceerde ondersteltechnologie optimaliseert wendbaarheid en comfort

De adaptieve luchtvering met twee assen werkt standaard samen met elektronisch gestuurde dempers om de kenmerkende dynamische kracht van BMW te combineren met uitstekend comfort op lange trajecten. De nieuwe BMW X7 M60i xDrive wordt standaard geleverd met Integral Active Steering en Executive Drive met actieve rolstabilisatie. Beide zijn als optie verkrijgbaar voor de zescilinder modellen, net als het xOffroad-pakket.

Voor de nieuwe BMW X7 werden alle chassissystemen opnieuw afgesteld, zodat hij het breedst mogelijke spectrum tussen sportieve handling en rijcomfort kan overbruggen. De BMW X7 M60i xDrive wordt standaard geleverd met 21-inch M lichtmetalen velgen en een M sportdifferentieel achteraan. De zescilinder modellen zijn standaard uitgerust met 20" lichtmetalen velgen. En de nieuwe BMW X7 is het eerste model ooit dat het merk aanbiedt met de optie van 23-inch lichtmetalen velgen.

BMW X7

Uitgebreide selectie van rijhulpsystemen

Het comfort en de veiligheid in de nieuwe BMW X7 worden verder verhoogd door een aanzienlijk uitgebreid aanbod van geautomatiseerde rij- en parkeersystemen. Nieuw is onder meer het uitgebreide functiepakket van het waarschuwingssysteem voor frontale botsingen, dat nu ook het gevaar van een aanrijding met fietsers, voetgangers of tegenliggers bij het afslaan vermindert. Als de optionele Active Cruise Control met Stop&Go-functie wordt gekozen, zijn ook de automatische snelheidslimietassistent, routebewaking en verkeerslichtherkenning inbegrepen. Ook nieuw is de uitstapwaarschuwingsfunctie, die inzittenden bij het openen van het portier waarschuwt voor botsingsgevaar.

De standaard parkeerassistent omvat ook de achteruitrijcamera en de achteruitrijassistent. Bij auto's met de optionele Parking Assistant Professional kan de achteruitrijassistent de besturing van de auto overnemen tot een afstand van 200 meter. En de nieuwe aanhangwagenassistent maakt het gemakkelijker om achteruitrijmanoeuvres uit te voeren bij het trekken van een aanhangwagen. De nieuwe Manoeuvre Assistant kan manoeuvres tot 200 meter opslaan. Wanneer het voertuig vervolgens bij een in het geheugen opgeslagen vertrekpunt aankomt, kan de manoeuvre-assistent alle taken uitvoeren die nodig zijn om het manoeuvre uit te voeren, door het gaspedaal, de remmen en de stuurinrichting te bedienen en door van versnelling te veranderen om vooruit of achteruit te rijden. Terwijl het geautomatiseerde manoeuvre wordt uitgevoerd, kan de bestuurder zich concentreren op het in de gaten houden van de omgeving.

BMW X7

Nieuwste generatie BMW iDrive met BMW Curved Display

De standaard BMW Live Cockpit Plus in de nieuwe BMW X7 omvat de laatste editie van het BMW iDrive controle-/bedieningssysteem. Het is gebaseerd op BMW Operating System 8 en omvat het BMW Curved Display, dat wordt gevormd door een informatiedisplay van 12,3 inch en een bedieningsdisplay met een beeldschermdiagonaal van 14,9 inch. Met de nieuwe displaygroepering en de voortdurend uitbreidende vaardigheden van de BMW Intelligent Personal Assistant is het nieuwe BMW iDrive gericht op bediening via aanraking, gebaren en dialoog in natuurlijke taal.

Het cloudgebaseerde navigatiesysteem BMW Maps kan als optie worden voorzien van Augmented View op het bedieningsdisplay. Met de optionele BMW Digital Key Plus kunnen klanten hun nieuwe BMW X7 vergrendelen en ontgrendelen met hun Apple iPhone via ultra-wideband (UWB) radiotechnologie die de veiligheid verhoogt. En met de nieuwe BMW X7 kunnen klanten ook profiteren van de voordelen van geoptimaliseerde smartphone-integratie, een gepersonaliseerde BMW ID en een eSIM die is ontworpen voor de nieuwe 5G mobiele technologie.

BMW X7

BMW X7

BMW X7

BMW X7



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


#BMW #PRODUCT #SUV #DESIGN #STATIONWAGON #WAT #EXCELLENCE #AUTOMOTIVE #AUTO #X7

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS