Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

FOTO'S camouflage livery: BMW introduceert de BMW M V8 Hybrid: "Een duidelijk herkenbare BMW M Motorsport-auto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 juni 2022 17:35 • Print artikel

BMW M Motorsport heeft haar LMDh onthuld, de auto waarmee het Duitse merk in 2023 in de nieuwe GTP-klasse van het IMSA WeatherTech Championship. De bolide heeft de naam BMW M Hybrid V8 meegekregen. Natuurlijk bevat de auto ook de bekende 'genen' aan de voorkant van auto, waarmee de diverse straatauto’s van het merk tegenwoordig mee uitgerust zijn. Daarnaast heeft de auto de bekende ‘M’ meegekregen om het 50-jarig bestaan van het logo te vieren.

BMW M V8 Hybrid


“De meest kritieke taak en de grootste uitdaging voor het ontwerpteam was dat het prototype een duidelijk herkenbaar als een BMW M Motorsport-auto moest zijn”, vertelt BMW M CEO Franciscus van Meel. “En ik kan zeggen tegen alle fans, slechts een blik is genoeg om te bevestigen dat de BMW M Hybrid V8 een BMW is. Het bevat duidelijk de genen van de BMW M. Ik hou ook van de camouflage livery met een verwijzing naar de grote historie van het merk in Noord-Amerika. Gefeliciteerd aan de ontwerp- en aerodynamica afdelingen bij BMW M Motorsport en Dallara voor hun fantastische werk. Ik kan nauwelijks wachten om de BMW M Hybrid V8 snel op de baan te zien.”

De BMW M Hybrid V8 heeft een camouflage livery meegekregen, die aangepast worden wanneer Team RLL er in de IMSA mee gaat racen. In deze camouflage livery zitten beelden van bekende BMW-racewagens, zoals de 1976 BMW 3.0 CSL, de 1981 M1/c, de 1987 BMW 32i Turbo, de 1986 BMW GTP, de M36 GTS-2, de Z4 GTLM en de M8 GTE.“Het was mijn werk om de BMW M Hybrid V8 er uit te laten zien als een BMW en om elke kans te benutten om het te laten presteren als eentje op het circuit”, aldus BMW Group Designsworks Global Automotive Director Michael Scully. “Het ontwerp vindt haar ontstaan in BMW’s DNA van bruikbare, efficiënte prestaties en de vette externe buitenkant, bepaald door het karakter van BMW als voorloper van turbo power, nu verenigd met een geoptimaliseerde hybride elektrische aandrijving, te laten bevatten. De camouflage livery viert de 50 jaar van M door de fantastische auto’s van de BMW-geschiedenis in de IMSA te herdenken, terwijl het op unieke wijze de toekomstgerichte geometrie en technologieën van de BMW M Hybrid V8 verhult tijdens de kritieke ontwikkelingsfase op het circuit van het project. Als je van dichtbij kijkt, ontdek je diverse winnaars van de 24 uur van Daytona, alsmede de eerste voor het doel ontwikkelde IMSA GTP-auto uit 1981, de BMW M1/C. We volgen deze camouflage op met een fabriekslivery die de dynamiek en opwinding van hybridische elektrische aangedreven competitie illustreert.”BMW evalueert of zij een intrede gaan doen in het FIA World Endurance Championship. Een beslissing is op het moment nog niet genomen, zo liet BMW eerder doorschemeren.

Wat vind je van de nieuwe BMW M V8 Hybrid?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS