Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - Yelmer Buurman gaat voor de titel strijden in het British GT met Ian Loggie en RAM Racing

Uitgegeven door Peter Vader • 12 februari 2021 13:02 • Print artikel

Het in Silverstone gevestigde RAM Racing heeft aangekondigd dat het terugkeert naar het Intelligent Money British GT Championship voor het seizoen 2021 om zijn GT3 Pro-Am-coureurstitel te verdedigen met Ian Loggie en Yelmer Buurman. Het team zal deelnemen met zijn Mercedes-AMG GT3 met een opvallende nieuwe kleurstelling in de kleur roze, ter ondersteuning van Cure Leukemia, de liefdadigheidsinstelling voor bloedkanker. Op de auto zal ook het logo te zien zijn van het liefdadigheidsevenement Cure Leukaemia's Tour 21 waar amateurwielrenners, waaronder RAM Racing-coureur Ian Loggie, een parcours van 21 etappes afleggen voorafgaand aan de Tour de France in juni.

Yelmer_Buurman_RAM-Racing-2021-British-GT-Mercedes-2021 Nr3

"Het doel is de titel"
Na een jaar waarin Loggie en Buurman vier klasseoverwinningen in de Pro-Am-categorie hebben behaald, kijken Ian Loggie en Yelmer Buurman nu uit naar de kans om te strijden voor de titel van het overall kampioenschap in het komende seizoen. "Er zijn veel dingen in het leven die ik altijd al heb willen doen, en 2021 is misschien wel het jaar waarin ik een paar van die open vakjes mag aanvinken", zei Loggie. “Dit jaar gaan we er vol voor in onze poging om het British GT Championship te winnen met Yelmer naast mij, weet ik dat ik na vorig jaar dat we een zeer goede kans maken om voor de titel te vechten in 2021, na een geweldig seizoen 2020."

Geld ophalen voor goed doel
"Deel uitmaken van de Tour 21 zal ongelooflijk speciaal zijn en deze nieuwe kleuren weerspiegelen een goed doel", vervolgde Loggie tegen enduranceandgt.co.uk. "Vroeger keek ik naar de Tour de France op zwart-wittelevisie en nu maak ik deel uit van een team dat slechts enkele dagen voorloopt op de professionals, met als doel £ 1 miljoen op te halen voor het goede doel. Het gaat ongetwijfeld fantastisch worden, en British GT is een geweldig platform om bekendheid te geven aan dit geweldige doel." Het Intelligent Money British GT Championship 2021 gaat van 22 tot 23 mei van start in Brands Hatch.

Yelmer_Buurman_Ian_LoggieGT3 Pro-Am-coureurstitel 2020
Yelmer Buurman en Ian Loggie grepen in 2020 de GT3 Pro-Am-coureurstitel in het Intelligent Money British GT Championship, wordt het weer een titel in 2021?

Klik op de onderstaande oranje link voor eerdere berichten op RaceXpress over Yelmer Buurman en zijn Mercedes-AMG GT3:

Silverstone500 : Yelmer Buurman samen met Ian Loggie ProAm kampioen in British GT 2020 met Mercedes-AMG GT3

Yelmer Buurman wint met Mercedes AMG GT3 de 24H DUBAI 2018; Bleekemolen en Frankenhout uit de race door aanrijding

Yelmer Buurman blikt terug op het podium na 24 uur racen in de grootste GT3 race ter wereld in Spa Francorchamps

HTP pakt overtuigende zege in VLN8 op de Nurburgring-Nordschleife; Yelmer Buurman op P8 met nieuwe Mercedes AMG GT3

Yelmer_Buurman_RAM-Racing-2021-British-GT-Mercedes-2021 Nr4

Yelmer_Buurman_RAM-Racing-2021-British-GT-Mercedes-2021 Nr5

Yelmer_Buurman_RAM-Racing-2021-British-GT-Mercedes-2021 Nr6

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS