DTM

FOTO'S - Vol gas door de verhoogde bocht: record DTM grid bij de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero

Uitgegeven door Peter Vader • 20 mei 2022 12:40 • Print artikel

München/Klettwitz - Spectaculaire autosport gegarandeerd: Als de 29 coureurs van wereldklasse met hun raceauto's door de alle actie overstijgende eerste bocht 1 denderen, die exclusief is voorbehouden aan de DTM, wordt het krap op de Lausitzring. De steile bocht "Turn1" heeft het allemaal: een uitdaging voor iedereen, een adembenemend hoogtepunt voor elke fan. In tweetallen, drieën of zelfs met z’n viertjes jagen de raceauto's van Audi, BMW, Mercedes-AMG, Ferrari, Lamborghini en voor het eerst Porsche met zo'n 250 km/u door deze magische eerste bocht waarbij de toeschouwers vanaf de torenhoge, 36 meter hoge hoofdtribune het beste zicht op het spektakel hebben.

Voorbeschouwing DTM grid Lausitzring Turn 1 nr1

De DTM-coureurs hadden hun eerste confrontaties van het seizoen tijdens de openingsronde in Portimão. Met de Oostenrijker Lucas Auer in de WINWARD Mercedes-AMG en de Zwitser Nico Müller in de Rosberg Audi R8 waren er aan het begin van het seizoen twee winnaars met verschillende merken. Bovendien komt Mirko Bortolotti, een Italiaan met een Italiaanse sportwagen, een Lamborghini Huracán van het Grasser Racing-team, naar Klettwitz als leider van het algemeen DTM-klassement met zijn tweede en derde plaats bij de seizoensopener. De hoog aangeschreven fabrieksrijder leidt met 35 punten voor Müller (28), Auer (26), Kelvin van der Linde (RSA, 20) in de ABT Sportsline Audi R8 en Felipe Fraga (BRA, 19) in de Red Bull Ferrari 488. Van de 29 coureurs uit 15 verschillende landen – de DTM is nog nooit zo internationaal geweest – komt bijna iedereen in aanmerking voor een overwinning. De beste omstandigheden voor een spannend vervolg op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero.

Voorbeschouwing DTM grid Lausitzring Turn 1 nr2
Het wordt krap op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero: Het DTM-record startveld met 29 DTM-raceauto's

Terwijl titelverdediger Maximilian Götz (GER) in de WINWARD Mercedes-AMG, die vorig jaar won op de Lausitzring, en tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann (GER) in de Walkenhorst BMW M4 al hun eerste punten hebben gescoord, is het lijstje van drievoudig kampioen René Rast (GER, Team ABT Sportsline Audi R8), die is teruggekeerd na een onthouding van een jaar, nog steeds leeg. De Nieuw-Zeelander Nick Cassidy neemt ook voor het eerst deel aan de DTM-races en laat zijn AlphaTauri Ferrari 488 in Laustitz over aan negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb (FRA) in Portimão. Met een overwinning op zak in de befaamde 12 Hours of Bathurst reist Luca Stolz (GER, HRT Mercedes-AMG) rechtstreeks vanuit Australië naar het tweede DTM-weekend.

Voorbeschouwing DTM grid Lausitzring Turn 1 nr3Audi, BMW, Porsche, drie van de in totaal zes DTM-merken

Lausitzring Bocht 1 – dit is de thuisbasis van twee DTM-teams. Peter Mücke, een instituut in de Oost-Duitse autosport, introduceert een Mercedes-AMG met een speciale aandrijving voor Maximilian Buhk (GER) voor Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport. Mücke Motorsport neemt ook deel aan de DTM Trophy en de DTM Classic. Het tweede team met thuisvoordeel is T3 Motorsport uit Dresden. Nicki Thiim (DEN), de tweevoudig FIA Endurance World Champion, is een winnende coureur in de T3 Lamborghini Huracán, terwijl de Britse Esmee Hawkey - de enige vrouwelijke coureur in het veld - haar tweede seizoen ingaat. Daarnaast zal T3-teambaas Jens Feucht twee Audi R8's inzetten in de DTM Trophy.

Voorbeschouwing DTM grid Lausitzring Turn 1 nr4Nicky Thiim (DEN), Lamborghini, T3 Motorsport

Lausitzring Turn 1 powered by Autohero is de eerste van vier raceweekenden van het 36e DTM-seizoen in Duitsland. De DTM-organisatie ITR biedt een schat aan fan-attracties in Lausitz, op en naast het circuit. Terwijl de DTM zijn tweede ronde weer als hoog concurrerend beschouwt, begint het seizoen in Lausitz voor de talentenfabriek DTM Trophy, de nieuwe DTM Classic Cup met fascinerende auto's uit vroegere DTM-tijden en de instapmodel one-make cup BMW M2 Cup in Lausitz met race-actie in een dubbel pack op zaterdag en zondag. De fan-ervaring in Lausitz omvat traditioneel de Pitwalk, de Pit View Box, het showpodium, hands-on evenementen met kansen om prijzen te behalen en de spectaculaire Formule 1-dubbelzitter van Red Bull.

Voorbeschouwing DTM grid Lausitzring Turn 1 nr5Lucas Auer (AUT), Mercedes-AMG, Team WINWARD

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf tien euro – kinderen tot zes jaar zijn gratis, kinderen tot 14 jaar betalen altijd maar tien euro – onder 01806 991166, tickets.dtm.com of, voor het eerst, onder eBay.de evenals aan de kassa's. Burgers van Oekraïne hebben gratis toegang op vertoon van hun identiteitsbewijs. De twee DTM-races, die op zaterdag en zondag om 13:30 CEST beginnen, worden live uitgezonden door ProSieben (uitgezonden vanaf 13:00 CEST) en de streamingplatforms ran.de, ServusTV On (servustv.com) en DTM Grid (grid.dtm.com) zullen bijna alle Lausitzring-actie laten zien.

Voorbeschouwing DTM grid Lausitzring Turn 1 nr6Hoogtepunt op de Lausitzring: de DTM

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS