Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

FOTO'S - Verrassende pole Porsche Mobil 1 Supercup voor rookie Laurin Heinrich; Larry ten Voorde P5

Uitgegeven door Peter Vader • 5 september 2021 09:08 • Print artikel

Een volslagen verrassing bij het debuut van de Porsche Mobil 1 Supercup op Circuit Zandvoort. Het Nebulus Racing by Huber-team bezet geheel onverwachts de eerste startrij voor ronde zes op het Formule 1-racecircuit in Nederland. Laurin Heinrich uit Duitsland, één van de rookies in de snelste monomerken cup ter wereld verzekerde zich met zijn Porsche 911 GT3 Cup van de poleposition, waarbij de tweede startplaats werd opgeëist door zijn Duitse teamgenoot Leon Köhler. Op zondag start Ayhancan Güven (BWT Lechner Racing) vanaf positie drie, de Porsche junior uit Turkije kent het duinencircuit goed vanwege zijn jarenlange ervaring in de Porsche Carrera Cup Benelux. Hij deelt de tweede startrij met de Italiaanse Simone Laquinta (Dinamic Motorsport). Larry ten Voorde (Team GP Elite), de huidige klassementspuntenleider, kwalificeerde zich op de vijfde plaats. De Nederlander staat daarmee vier plaatsen voor op zijn naaste rivaal in de strijd om de titel, de Nieuw-Zeelander Jaxon Evans (Martinet van Alméras).

Porsche Mobil 1 Supercup op Circuit Zandvoort Laurin Heinrich pole


Bij Team GP Elite waren ze vooral onder de indruk van de geweldige sfeer op zaterdag met het voltallig aanwezige oranje legioen. Natuurlijk hadden ze graag poleposition veroverd voor hun thuispubliek, maar op zaterdag verbeterde wèl het tempo ten opzichte van de dag ervoor. En de punten worden tenslotte op zondag verdeeld, dus kansen genoeg. Met Larry ten Voorde op P5, Max van Splunteren op P7 en Morris Schuring op P10, zijn ze klaar om het vooraan uit te vechten. Daan van Kuijk, Lucas Groeneveld en Jesse van Kuijk zijn ook klaar om te strijden om de punten in een volgepakt middenveld. Het wordt mega spannend op het thuiscircuit ten overstaan van een enorme schare oranje fans, die voor de derde achtereenvolgende dag aanwezig zijn op Circuit Zandvoort!

Startopstelling_ronde_6_Zandvoort


Team_GP_Elite_op_Zandvoort

Porsche Mobil 1 Supercup op Circuit Zandvoort Daan van Kuijk

Porsche Mobil 1 Supercup op Circuit Zandvoort reuzenrad

Porsche Mobil 1 Supercup op Circuit Zandvoort Larry ten Voorde oranje fans

Porsche Mobil 1 Supercup op Circuit Zandvoort Lucas Groeneveld

Porsche Mobil 1 Supercup op Circuit Zandvoort Max van Splunteren

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS