Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

FOTO'S - Uitstekend weekend voor TeamPGZ met podiumplaatsen op de Red Bull Ring

Uitgegeven door Peter Vader • 19 mei 2021 16:04

RED BULL RING - Op het legendarische F1-tracé van de Red Bull Ring, waar het oranjelegioen Max Verstappen al naar meerdere overwinningen in de F1 zag rijden, stond afgelopen weekend de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021 op het programma. In het kader van het European Le Mans Series konden de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux zich na Spa-Francorchamps een tweede maal met elkaar meten aan het stuur van de gloednieuwe Porsche 992 GT3 Cup.

PGZ_startveld_pccb-round-2-elms-red-bull-ring

#TeamPGZ scoorde tweemaal een derde plaats, eenmaal met Huub van Eijndhoven en eenmaal met de man die zijn comeback maakte, tweevoudig kampioen Xavier Maassen. Bovendien schuift Huub van Eijndhoven naar de tweede plaats in het kampioenschap op, met slechts één punt achterstand op de nieuwe leider, Glenn Van Parijs. Ad Geerts van zijn kant behaalde een eerste podium in de AM-klasse en was vooral zeer tevreden met de prestatie van heel het team. Op 10 en 11 juli staat de derde afspraak van de snelste merkencup van de Benelux op het menu en dat op het schitterende vernieuwde circuit van Zandvoort.

PGZ_Xavier_Maassen_pccb-round-2-elms-red-bull-ring
Xavier Maassen

Xavier Maassen kon er wegens ziekte niet bij zijn Belgische Ardennen, maar de Limburger maakte een sterke comeback in Oostenrijk. Maassen reed tweemaal een tweede kwalificatietijd en bewees dat hij niets aan scherpte heeft ingeboet. In de eerste wedstrijd viel de wagen stil bij de start en na een stevige inhaalrace kwam Maassen alsnog als vijfde over de finish. Op zondag volgde dan een eerste podium.

PGZ_Xavier_Maassen_actie_pccb-round-2-elms-red-bull-ring
Xavier Maassen

Xavier Maassen: “Ik ben blij dat ik er weer bij was, want die 84 weken zonder autosport waren lange weken. Er is niet alleen de gemiste meeting in spa-Francorchamps, maar ik heb door Covid ook weinig kunnen rijden voorafgaand aan het seizoen en ik was toch ook niet helemaal zeker dat ik dit weekend fysiek helemaal in orde zou zijn. Op het einde van de tweede race, merkte ik dat de ziekte toch stevig geweest is, maar die derde plaats maakte heel veel goed. We hebben nu bijna twee maanden om ons om de volgende wedstrijden in Zandvoort voor te bereiden en weer 100% fit te zijn.”

PGZ Huub van Eijndhoven_pccb-round-2-elms-red-bull-ring
Huub van Eijndhoven

Huub van Eijndhoven bevestigde in Oostenrijk al het goeds dat over hem wordt verteld en is meteen het bewijs dat #TeamPGZ in jong talent investeert. Van Eijndhoven reed een zeer sterk en regelmatig weekend en is nu tweede in het kampioenschap. We mogen inmiddels stellen dat hij tot de kandidaten op de felbegeerde titel behoort.

PGZ_Ad_Geerts_duimpje_pccb-round-2-elms-red-bull-ring
Ad Geerts

Ad Geerts maakte dan weer zijn debuut in de witte Porsche van het team en dat debuut mocht er zijn. Geerts scoorde een eerste podium in de categorie AM. Ad Geerts: “Ik ben vooral heel tevreden met de sterke prestatie van ons hele team. De beide technische crews hebben weer het beste van zichzelf gegeven, de auto’s waren opnieuw een toonvoorbeeld van betrouwbaarheid, zoals dat past bij het merk Porsche. Mijn eigen prestatie was ook zeer motiverend, want ik hecht vooral belang aan de progressie die we maken. Hoe dan ook, ook dit weekend was weer erg geslaagd en ik kijk nu al uit naar onze thuisraces in Zandvoort, waar Huub en Xavier zonder twijfel weer voor de overwinningen zullen meestrijden!”

Voor de volgende afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux trekken de teams en rijders richting Circuit Zandvoort, opnieuw een F1-circuit, en dat tijdens het weekend van 10 en 11 juli.

PGZ_Nr11_Ad_Geerts_pccb-round-2-elms-red-bull-ring

Porsche_Carrera_Cup_Benelux_Kalender_2021

TeamPGZ_in_de_Porsche_Carrera_Cup_Benelux_2021

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS