Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - Team RaceArt-Kroymans tevreden met resultaten in Oostenrijk

Uitgegeven door Peter Vader • 5 mei 2021 17:01

MAASTRICHT - Midden in de heuvels van Steiermark ligt de mooie Red Bull Ring: een snelle baan met negen bochten en een hoogteverschil van maar liefst 65 meter. Op 1 en 2 mei stond het circuit in het teken van het tweede raceweekend van het 2021 Ferrari Challenge seizoen.

Team_RaceArt-Kroymans_Roger_Grouwels_Oostenrijk_Red_Bull_Ring 1

Kwalificaties
Vanwege de grid-penalty van vijf plaatsen die het team opgedragen kreeg in Monza vanwege een aanrijding, moest Roger Grouwels in de grijs/oranje Ferrari 488 Challenge Evo vanaf de laatste plaats starten voor race 1 op de zaterdag. De hoogst haalbare kwalificatie positie voor de tweede race was P15 met een snelste rondetijd van 1:32.075.

Team_RaceArt-Kroymans_Roger_Grouwels_Oostenrijk 2

Races
De laatste startpositie bleek uiteindelijk een mooie uitdaging in de eerste race die veel inhaalkansen voor Grouwels bood. Na een aanrijding tussen Alessandro Cozzi (Formula Racing) en Arno Dahlmeyer (Scuderia Niki-Iron Lynx) werd er een safetycar ingeschakeld die het veld dichter bij elkaar bracht. Met negen inhaalacties werd de beste vooruitgang van het veld geboekt door Team RaceArt-Kroymans en op de vijfde plek in de AM klasse gefinisht.

Race 2 begon met een slippartij van Nicolò Rosi (Kessel Racing) die Grouwels maar net kon ontwijken. Het vervolg na de safetycar zat vol met spannende duels waarin Grouwels uiteindelijk P7 in de AM klasse wist te veroveren en ook te behouden.

7_Team_RaceArt-Kroymans_Roger_Grouwels_Oostenrijk_Red_Bull_Ring

Reacties
“Het was wederom een hele uitdaging deze keer, met de penalty die nog verrekend moest worden zat een goede startpositie voor de eerste race er sowieso niet in. Maar helaas was door de crash van de vorige keer er amper tijd over om aan het vermogensverlies van de motor veel te kunnen doen. En net zoals op Monza, is de Red Bull Ring ook een circuit waar het vermogen een belangrijke rol speelt. We verloren op het rechte stuk en het stuk erna bergop alleen al ruim 0,6 sec ten opzichte van de concurrentie. In dit sterke veld scheelt dat zomaar zeven plekken op de grid...", aldus Roger Grouwels, die vervolgde: "Er is het hele weekend gewerkt aan trouble shooting, maar helaas kon het probleem niet verholpen worden. Er zal deze week een vermogens meting gedaan worden op een rollenbank, die definitief uitsluitsel moet gaan geven. De race op zaterdag met een P5 finish laat zien dat onze doelstelling van rijden binnen de top 5 haalbaar moet zijn, mits de paarden weer allemaal in dezelfde richting rennen.”

Team_RaceArt-Kroymans_Roger_Grouwels_Oostenrijk

Volgende race: Brno!
De volgende Ferrari Challenge race wordt in het weekend van 29 en 30 mei op Brno (Tsjechië) verreden. Dit circuit staat bekend om haar brede baan met mooie bochtencombinaties die voor veel inhaalkansen zorgen. Als u de kwalificaties en races wil volgen dan kan dat via de livestream van de Ferrari website:
https://www.ferrari.com/en-EN/corsi-clienti/live

Team_RaceArt_kampioenschappen

Team_RaceArt-Kroymans_Roger_Grouwels_Oostenrijk rear

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS